"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


2. C poprvé v opravdovém divadle

Dne 2. února 2023 se třída 2. C v rámci hodin češtiny vypravila na exkurzi do Východočeského divadla v Pardubicích. Jeli jsme společně v doprovodu paní učitelky Pýchové a paní učitelky Koláčkové na představení Tři veteráni.

Do Pardubic jsme vyrazili vlakem a moc jsme se na cestu těšili. Po příjezdu na nádraží jsme se vydali k divadlu a cestou vyzvedli pár spolužáků, kteří zde bydlí. Aby nám to paní učitelka Pýchová trochu okořenila, vybrala několik "hodných" z nás a ti měli za úkol připravit si pár zajímavostí o dané stavbě či o náměstí. Po referátech jsme konečně mohli vstoupit do budovy Východočeského divadla. Byla to krásná stavba navenek, ale ještě krásnější uvnitř. Po usazení všech diváků představení mohlo začít. Program byl dlouhý - skoro dvě a půl hodiny, ale líbilo se mi to tak moc, že jsem si myslela, že to celé trvalo jen dvacet minut! Bylo to prostě perfektní!

Když jsme vyšli ven, byla veliká zima. Proto jsme se nešli podívat k pardubickému zámku, ale jen na Pernštýnské náměstí, kostel sv. Bartoloměje a na třídu Míru. Na třídě Míru jsme měli rozchod, abychom si něco koupili k zakousnutí.

Potom jsme se opět sešli na předem určeném místě a tam jsme se rozloučili s našimi kamarády z Pardubic. Cestou zpátky jsme si povídali, jak se nám divadlo líbilo. Všichni jsme se shodli na tom, že to bylo bez chybičky.

Chtěla bych za naši třídu poděkovat oběma paním učitelkám za skvělou organizaci a zamluvení míst v divadle. Budeme se těšit na další podobné akce s Vámi!

06.02.2023 / Ema Zběhlíková 2. C
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima