"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Adventní večer

Ve čtvrtek dne 15. 12. 2022 se na našem gymnáziu uskutečnil již tradiční Adventní večer, ze kterého výtěžek dobrovolného vstupného odešel na konto Adventních koncertů ČT.

V 17 hodin zahájil večer v přátelské atmosféře pěvecký sbor gymnázia a všechny účastníky svým vyspělým úžasným projevem doslova nadchl! V další části proběhla vernisáž nádherných obrázků zajímavých autorů. Jedním z nich byl Ing. arch. Milan Košař, projektant holického gymnázia. Druhým vystavujícím byl Ing. Jaromír Košař, jeho bratr, geodet, který po velkou část roku pobývá se svou manželkou v Dolní Rovni. Od 18 hodin byl připraven v aule hudebně - poetický pořad Nejdeš mi z hlavy jako verš, který do Holic přivezl herec Josef Vrána společně se smyčcovým duem ALTO ve složení Dana Landová a Dita Holá. Procítěná poezie proložená nádhernou hudbou brala dech všem přítomným!

Všichni účastníci této akce odcházeli domů plni krásných dojmů, a co je pro tuto dobu důležité, s výbornou náladou! Adventní večer se tradičně vydařil, ke spokojenosti a dle představ organizátorů. Pravda, návštěvníků mohlo přijít více.

Na konto adventních koncertů ČT poputuje částka 6 410 Kč.

 

20.12.2022 / Mgr. Eva Pýchová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima