"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Benefiční koncert dopadl nad očekávání

Dne 13. června se v aule naší školy konal tradiční benefiční koncert, který se letos nesl v duchu české hudby. Diváky původně čekal bohatý program, ten se však v den koncertu vinou zdravotních indispozic vystupujících postupně tenčil. Nervozita u organizátorů koncertu tak stoupala. Na poslední chvíli se však do programu připsalo číslo navíc, čímž se hudební podvečer alespoň trochu obohatil.

Diváci slyšeli různá čísla v podání školního pěveckého sboru. Počet členů sboru se ztenčil o pět zpěváků z důvodu odchodu maturantů, i tak jsme ale nechtěli polevit z kvality předešlých vystoupení a do programu jsme zařadili pět podobně náročných písní. Dále vystoupili sólisté – na flétnu zahrála Eliška Pavlíková, na klavír Markéta Holušová a o umělecký zážitek u klavíru se rovněž pokusil i autor tohoto článku. Vilma Kašparová zazpívala sólově dvě písně, z toho jednu vlastní autorskou. Pěvecký duet a cappella obstarala Tereza Feltlová a Zuzana Nováková a bez doprovodu zazpívalo také improvizovaně sestavené kvarteto ve složení učitelů Zdeňky Raabenstein Schejbalové, Antonína Vlacha, mě a studentky Markéty Holušové. Pěvecký sbor na konec koncertu zazpíval upravenou verzi písně Wake Me Up When September Ends, která byla symbolicky vybrána, jelikož tento koncert byl mým posledním vystoupením ve funkci školního sbormistra. Celým hudebním programem nás provázela moderátorská dvojice Barbora Dolanová a Matěj Kopecký.
Vstupné bylo dobrovolné a výtěžek z koncertu poputuje na finanční podporu vzdělání pro nigerijskou dívku Mariam Awour Ogacho. Na vstupném se vybrala částka 3 784 Kč. Jménem školy bych chtěl tímto poděkovat všem účinkujícím za kvalitně provedené skladby a také divákům, že si našli chvíli pro poslech klasické i populární hudby v našem podání.

25.06.2024 / Mgr. Michal Hroch
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima