"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Benefiční koncert přinesl dvojí úspěch

Gymnázium Dr. Emila Holuba pořádalo 8. června již tradiční benefiční koncert, který se nesl v duchu průřezu hudebních dějin. Program koncertu byl totiž sestaven z písní a skladeb klasické, lidové i populární hudby, takže každý posluchač si mohl přijít na své. Koncert navíc nebyl sestaven pouze z pěveckých čísel školního smíšeného sboru, nadpoloviční část obsahovala sólová nebo duetová vystoupení. Obecenstvo tak slyšelo mnoho nejen klavírních a pěveckých skladeb. Poděkováním pro všechny účinkující byl dlouhý potlesk posluchačů.

Nejen tento úspěch přinesl benefiční koncert. Podstata této akce spočívá ve finanční podpoře vzdělání keňské holčičky Marian Awuor Ogacho a prostřednictvím dobrovolného vstupného škola vybrala 8 383 Kč, což rovněž považujeme za velký úspěch.

Jménem školy děkuji pěveckému sboru a ostatním účinkujícím za píli a čas věnovaný přípravám a zkouškám na koncert, kolegům za pracovní součinnost a posluchačům, kteří si nenechali ujít nevšední kulturní zážitek a přispěli částkou pro Marian.

Uvidíme se příští rok na dalším benefičním koncertu!

14.06.2023 / Mgr. Michal Hroch
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima