"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Certifikát podnikatelských dovedností (ESP – Entrepreneurial Skills Pass)

Jsme rádi, že naši žáci si mohou do svého portfolia zařadit další certifikát ověřující jejich dovednosti. Veronika Valentová, Anna Rucká, Veronika Zalabáková, Denisa Štědroňová (3. A), Tereza Hrdinová a Kateřina Krejčíková (7. C) zvládly jako první na naší škole získat Certifikát podnikatelských dovedností – Entrepreneurial Skills Pass.

Certifikát ESP je unikátní mezinárodní kvalifikace, která studentům (ve věku 15-19 let) se skutečnou podnikatelskou zkušeností potvrzuje, že získali potřebné znalosti, dovednosti a zkušenosti pro to, aby mohli založit firmu nebo se stali úspěšnými zaměstnanci. ESP je určeno všem studentům zapojeným do programu JA Studentská Firma, který je u nás realizován ve třetím ročníku v rámci semináře Výchova k podnikavosti.

S certifikátem ESP studenti posoudí a zamyslí se nad svým pokrokem v získání podnikatelských kompetencí a dovedností. Potvrdí své teoretické a faktické znalosti o podnikání získané jakožto výsledek dané zkušenosti

ESP je certifikát, kterým si žáci mohou obohatit svůj životopis a který mohou použít pro získání dalšího vzdělání, aby snáze pronikli do světa práce, případně založili vlastní firmu.

Certifikát ESP je uznávaný řadou globálních, evropských a národních organizací, jmenovitě Evropskou komisí, Evropským parlamentem, obchodními organizacemi jako je EUROCHAMBERS, CSR Europe a Evropským kulatým stolem průmyslu, a dále ministerstvy vzdělávání a univerzitami.

Certifikát ESP je soubor nástrojů podporujících výuku v oblasti obchodu a podnikání. Jeho cílem je poskytnout žákům dovednosti a kompetence, které u svých budoucích zaměstnanců hledá každý zaměstnavatel.

Děvčatům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů nejen v dráze podnikání.

zdroj

 

25.06.2024 / Mgr. Kristýna Martincová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima