"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Den Hygieny rukou 2025

Každý rok 5. května si připomínáme důležitost mytí rukou jako prevenci infekčních nemocí. Litomyšlská nemocnice letos vyhlásila k tomuto významnému dni Soutěž o kreslený vtip na téma „Humor a čisté ruce – půl zdraví" v pěti kategoriích. I my jsme se zapojili jako škola v rámci Výchovy ke zdraví v tercii. A že jakákoliv účast má smysl potvrzuje následující informace.
Porota Litomyšlské nemocnice se jednohlasně shodla na celkovém vítězi, kterým se stal Max Vodák z Gymnázia Holice. Jeho obrázek se stane hlavním motivem plakátu pro kampaň „Dne hygieny rukou v roce 2025". Za zmínku stojí i umístění na 3. místě ve stejné kategorii, které obsadila Anna Ashfield, taktéž ze 3. C.
Všechna díla budou vystavena v Litomyšlské nemocnici, přímo v jejím „srdci", a to v prosklené spojovací chodbě hlavního monobloku nemocnice, kde jistě potěší a vykouzlí úsměv na tvářích zdravotníků a všech, kteří tam přicházejí. Závěrem si dovolíme ještě jednou zdůraznit důležitost hygieny rukou, ale nejen jí. Zdravý životní styl, veselá mysl a především vřelé mezilidské vztahy jsou tím, co všichni potřebujeme nejvíce.

 

06.06.2024 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima