"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Exkurze do Hradce Králové na divadelní představení Hana

Obě třídy třetích ročníků našeho gymnázia v dubnu vyrazily do Klicperova divadla v Hradci Králové, aby navštívily divadelní představení Hana. Zde přinášíme reportáž o exkurzi 3. A i 7. C.

3. A: V pondělí 15. dubna vyrazila naše třída na divadelní představení Hana do Klicperova divadla. Tato hra vznikla na motivy velmi úspěšného románu populární české autorky Aleny Mornštajnové.
Sehnat lístky na toto představení nebylo vůbec jednoduché, nakonec se však podařilo, a tak mohla 3. A na vytouženou exkurzi vyrazit. Sešli jsme se v centru Hradce a vyrazili jsme do místního parku, Jiráskových sadů, kde jsme si čas zpestřili hrou, která měla ukázat, jak dobře se mezi sebou známe. Pobavili jsme se také tvořením volných asociací. Pak už jsme vyrazili na historické Velké náměstí, kde jsme si připomněli některé základní informace o historii Hradce Králové. Další zastávkou už bylo Klicperovo divadlo.
Představení bylo rozděleno na dvě části a při
neslo strhující příběh o nešťastných náhodách, které způsobily nejednu tragédii v životě jedné židovské rodiny v pohnuté době kolem druhé světové války.

Umělecky skvěle ztvárněné a emocemi nabité drama určitě většinu diváků oslovilo a přineslo nám bohatý kulturní zážitek. Mnoho studentů téměř jistě příští rok toto literární dílo zařadí do svého seznamu pro četbu k maturitě...

7. C: V pátek 26. dubna jsme se se třídou 7. C vydali na výlet do Hradce Králové a byl to den plný dobrodružství a nových zážitků. Ráno jsme se sešli v Holicích a nasedli do autobusu, který nás zavezl až do centra města. Po příjezdu nás v Hradci přivítali naši spolužáci a zároveň naši průvodci městem - Ondřej a Markéta. Ondra a Markéta nás provedli po Hradci Králové a ukázali nám mnoho zajímavých a historických míst. Prohlídka města byla fascinující a dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o tomto historickém místě. Po skončení prohlídky jsme zamířili do Klicperova divadla na představení "Hana", které je dramatizací bestselleru od Aleny Mornštajnové. Hlavní roli Hany sehrála Lucie Andělová a její výkon nás naprosto uchvátil. Představení trvalo přibližně 2 hodiny a bylo plné emocí a silných momentů. Lucie Andělová skvěle vystihla podivnou tetu Hanu.

Představení nás opravdu zasáhlo a zanechalo v nás mnoho emocí, které bychom možná jinak ani nepoznali. Byl to nezapomenutelný zážitek a určitě jeden z vrcholů našeho školního roku. Po celém dni jsme se spokojeně vrátili zpět domů, s novými vzpomínkami a inspirací z tohoto úžasného výletu.

 

30.04.2024 / Tereza Hüblová a Štěpánka Melichová (7.C); Mgr. Michal Nečesaný
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima