"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Kterak jsme se zdravě stravovali

V měsíci březnu jsme v tercii uzavřeli výukový blok Stravování a zdravá výživa v předmětu Výchova ke zdraví, a to opět zcela netradičně. Žáci měli za úkol vymyslet, realizovat a vyfotit pokrm, pohostit libovolného člena rodiny a na závěr svůj pokrm, složení i reakci strávníků prezentovat před třídou. Úkol nebyl zcela lehký, důležitým „podbodem" zadání byla minimálně jedna ingredience zdraví prospěšná. Někteří přiznali, že se ocitli v kuchyni skoro poprvé, přesto se do úkolu pustili. Zpracování úkolů bylo rozmanité, někdo tvořil ve dvojici, jiný sám, někdo dbal na kulturu stolování a estetiku pokrmu a většina čerpala ze surovin domácích spíží. A jaké dobroty se nám přes Teams na tabuli ve třídě objevily? Muffiny, bábovka, cupcake, dort, zákusek, palačinky, ale i mrkvový salát, kuřecí na kari s rýží, boloňské špagety, lasagne, polévka, sendvič, těstovinový salát a nechyběl ani naší kultuře neznámý pokrm vietnamské kuchyně. Žáci byli za splněný úkol/výzvu klasifikováni výborným hodnocením, ale věřím, že budou v podobných aktivitách pokračovat i bez klasifikace a opětovně udělají radost svým rodinám.

Více inspirace najdete ve fotogalerii.

22.03.2022 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima