"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Loučí se Anya – AFS studentka z Thajska

Po celý letošní školní rok s námi byla milá studentka Anya - vlastně svým thajským jménem Punyaphatsorn Prasertsri z městečka Pakkred v oblasti Nothaburi.

V naší škole navštěvovala hodiny se třídou 6. C a účastnila se většiny aktivit školních i mimo školu během celého školního roku. Byla se třídou na návštěvě místního školicího střediska Junker, zúčastnila se akce fyzikální autobus, ale také školní akademie. Byla se svými spolužáky u "Dobytí Gyholi" a též s nimi uvítala náš evropský Nový rok. Zažila školní maturitní ples. V rámci akce Youth for Impact měla svůj stánek za Thajsko v tzv. Global Village. Mimořádně dobře se jí vedlo ve výtvarné výchově, kde se zúčastnila výtvarné soutěže a její obraz skončil na 5. místě.

Ve třídě byla spolužáky velmi vřele přijata a získala si mnoho přátel. Prezentovala svou zemi, kulturu i osobité zvyky na prezentacích nejen v hodinách angličtiny, ale i v jiných předmětech. Celý rok se pilně učila základy češtiny a pochytila mnoho slov a frází k základnímu dorozumění.

Pod svou střechu ji přijaly dvě rodiny a po roce se vrací do Thajska. Přejeme jí šťastnou cestu domů, úspěch v dalším studiu i v osobním životě. Budeme vzpomínat a těšit se na další shledání ve světě nebo u nás.

25.06.2024 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima