"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Na shledanou, I-mog and Mayumi!

S posledním dnem školního roku 2022–2023 se završil i pobyt studentek I-mog z thajského Bangkoku a Mayumi z japonského ostrova Hokkaidó. Po celý rok se studentky se svými spolužáky ze 7. C a 5. C účastnily vyučování a mnoha rozličných aktivit i mimo školu jako exkurzí, výletů, kurzů a pilně se učily češtinu. Samozřejmě, že hlavním dorozumívacím jazykem byla angličtina, kterou si určitě procvičily ve velké míře jak při prezentacích, které při vyučování předvedly, tak v komunikaci se svými spolužáky i kantory ve škole. Letošní studentky byly v komunikaci v angličtině v porovnání s minulými lety velmi zdatné. I-mog dokázala poutavě odpovídat na otázky o své zemi, uvádět zajímavé souvislosti. Mayumi se fantasticky naučila češtinu a prozradila nám, že uvažuje o studiu slavistiky na univerzitě. Posledním krásným zážitkem nejen pro studentky, ale i pro jejich spolužáky, byl třídní výlet.

Jsme rádi, že díky obětavým rodinám v Holicích, jako jsou Beránkovi, kteří poskytli rodinné zázemí Mayumi, a Kohlovi, kteří se ve třetině pobytu ujali I-mog, studenti získají nedocenitelnou možnost komunikovat a sdílet část svého studia se spolužáky z různých zemí světa, poznávat a vnímat odlišnou kulturu, hledat, co máme společného, v čem se lišíme, hledat a poznat vzájemnost a inspiraci. V neposlední řadě také přes sdílení myšlenek, pocitů a postojů také vidět z jiného úhlu, co máme tradiční, jiné a zajímavé u nás.

Přejeme našim AFS studentkám šťastný, úspěšný nástup do své školy a dál na univerzitu a vše dobré a krásné v jejich dalším životě.

 

 

28.06.2023 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima