"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Netradiční „představení“ Východočeského divadla

Takřka každý rok do naší školy v září, než se rozběhne sezóna, zavítají herci a administrativní pracovnice z Východočeského divadla. Ale letos 14. 9. 2023 nastala změna, a to velmi příjemná. Klasická beseda se změnila v netradiční workshop a skupinovou práci.

Ale dejme slovo přímým účastnicím:

Rozálie Fenclová z 1. A říká:

„Nejdříve se měl každý vyjádřit, co pro nás divadlo znamená, co se nám jako první vybaví a jaký žánr máme nejraději. Posléze jsme se rozdělili do čtyř skupin a snažili se odpovědět na různé otázky ohledně divadla a divadelních her. Skupina, která vyhrála, dokonce obdržela dárek v podobě CD. Byla to velice zábavně pojatá hodina, která si myslím přesvědčila žáky, aby se na nějakou divadelní hru šli podívat..."

A poslední slovo patří Elle Peterové z 5. C:

„Repertoár Východočeského divadla nám překvapivě představily dvě dívky, ještě studentky brněnského DAMU, které přijely v doprovodu dvou zaměstnanců divadla. Slečny nás zábavnou formou v podobě kvízu seznámily s různými pojmy a funkcemi týkajícími se divadla a jeho fungování. Součástí kvízu byly také otázky zaměřené na některé známé divadelní hry. Na závěr nám bylo nabídnuto výhodné předplatné do Východočeského divadla. Beseda byla celkově velmi zajímavá a přínosná..."

02.10.2023 / Mgr. Eva Pýchová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima