"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Podzim v přírodovědných soutěžích

Za námi je teprve první čtvrtletí letošního školního roku a naše škola se již může pochlubit několika pěknými výsledky svých žáků v přírodovědných a matematických soutěžích. Nejzářivějším úspěchem je první místo v kraji Jonáše Matušky z 1. A v Přírodovědném Klokanovi. Ještě čekáme, na jaký výsledek dosáhl v celostátním měřítku.

Pravidelně se žáci naší školy účastní i logické olympiády. V letošním roce se úspěšnou řešitelkou krajského kola stala Markéta Mrázová ze 2. A.

Další soutěží byla Pythagoriáda pro žáky 1. až 4. ročníku osmiletého gymnázia. Již tradičně se školního kola účastní všichni naši žáci. Ti nejlepší pak postupují do okresního kola. V tom si letos nejlépe vedl Matyáš Novotný z 1. C, který obsadil 5. místo v okrese. Rozhodně se neztratila ani děvčata ze 4. C, Pavla Hlávková, Viktorie Kaplanová a Kristýna Brandová.

Poslední soutěž, na kterou jsme vyslali dva týmy, byl matematicko-fyzikální Náboj. Oblastní kolo se konalo na Gymnáziu Dašická v Pardubicích. Tým ze 3. C ve složení Barbora Havranová, Dan Horčička, Jakub Hanousek a Denisa Schejbalová obsadil krásné 3. místo a tým ze 4. C, za který soutěžili Kristýna Brandová, Terezie Fefko, Pavla Hlávková a Václav Pevný skončil na 5. místě.

Všem výše jmenovaným moc děkujeme za skvělou reprezentaci školy a přejeme hodně dalších úspěchů.

02.12.2022 / Mgr. Jitka Valášková
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima