"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Rozpočti si to!

V letošním roce se žáci 6. C a 2. A v rámci ZSV účastnili soutěže Rozpočti si to!, jejímž smyslem je rozvinutí finanční gramotnosti účastníků, a to zejména v tématu domácího hospodaření. Žáci tím tak pokryli jedno z témat z oblasti ekonomiky, které se v rámci předmětu věnovali.
Studenti vytvořili celkem 16 týmů, kdy každý tým představoval herní rodinu či skupinu kamarádů. V průběhu roku je čekala celkem tři kola, během kterých plnili nejrůznější úkoly.
Do finálového republikového kola mezi 15 nejlepších týmů se probojovaly hned tři naše týmy. Konkrétně se jedná o tým třídy 2. A Švábi Podprůměrné Velikosti ve složení Kateřina Tothová, Markéta Holušová, Markéta Mrázová, Zuzana Nováková (10. místo), tým 2. A Na pláži – Aneta Bydžovská, Anna Horáčková, Jan Musil, Veronika Zalabáková (14. místo) a tým Gyholi 6.C – Ondřej Dufek, Ivan Hlávka, Eva Hlaváčková, Vilma Kašparová (11. místo).
Bohužel se ale finálové kolo muselo obejít bez naší účastni, protože v době jeho konání probíhal sportovní kurz, kterého se všichni žáci účastnili.
Přesto se jedná o velký úspěch a všem žákům k jejich výsledku gratuluji!

24.06.2023 / Mgr. Kristýna Martincová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima