"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Úspěchy ve společenskovědních soutěžích

Minulý týden jsme se dozvěděli, že v celostátní soutěži Člověk a společnost, v kategorii esej, kterou již tradičně vyhlásila Univerzita Pardubice, studenti 7. C Ivan Hlávka a Eva Hlaváčková obsadili 2. a 3. místo.

V uplynulém období těch úspěchů bylo ale mnohem více. V únoru naše studentka ze 4. C Denisa Schejbalová, jak už jsme informovali, obsadila 2. místo v okresním kole Olympiády v českém jazyce. V krajském kole skončila 10.

Co se týká Filozofické olympiády, vítězka školního kola Monika Lacinová ze 7. C v silné konkurenci více než 670 soutěžících postoupila do finále celostátního kola, kde se umístila mezi nejlepšími 13 studenty! Loni a předloni Filozofickou olympiádu vyhrál, jak si určitě vzpomínáte, Ben Mrázek.

Do nejvyššího kola další soutěže Nebojme se myslet (ve které loni také zvítězil Ben) letos postoupil se svou anglickou esejí mezi posledních 18 soutěžících Ivan Hlávka!

A aby můj výčet byl takřka úplný, do finále celostátní soutěže Komenský a my se probojovala Ema Zběhlíková z 3. C. Bohužel se ho ale nemohla zúčastnit.

Všem soutěžícím gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy!

05.05.2024 / Mgr. Eva Pýchová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima