"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Vánoční sportovní report

Spolu s blížícím se koncem roku a všeobecným účtováním napříč celou společností bychom i my, kabinet TV, rádi shrnuli podzimní a předvánoční reprezentaci našich studentů na poli sportovním. Podzim začal 13. 10. prestižním Memoriálem Bohuslava Michalce v atletice ZŠ, kde jsme skončili mezi 5 školami okrsku na krásném 2. místě.

Následující čas je ve sportu věnován halovým, míčovým sportům a o tom, že jsme se po covidové odmlce nezastavili, hovoří následující řádky: Již 3. 11. naši středoškoláci vyráží na 1. kolo okresního přeboru SŠ ve florbalu, odkud z prvního místa své skupiny postupují do okresního finále konaného 25. 11., kde ale díky nešťastnému souběhu 2 akcí a termínové kolizi s další akcí končí. Chuť si ale spravují nádherným druhým místem v paralelním, ale celostátním turnaji Subterra Cup, odkud si z jeho okresního kola 24. 11. přiváží 2. místo. Bohužel postup dál byl jen pro vítěze. Mezitím své první zkušenosti s florbalem 21. 11. získávají dívky NG, které končí po vyrovnaných bojích v rámci okrskového kola ve florbalu na 4. místě. O den později, 22. 11., v Holicích sehrávají svůj turnaj naši chlapci, končí o pouhý 1 gól v tabulce na 3. místě.

25. 11. v Chocni naši středoškoláci otevírají letos zatím neuzavřenou cestu v prestižní Středoškolské futsalové lize. Zaznamenáváme 2. místo, následně postupujeme do 2. kola v České Třebové. Zde opět postup, opět z 2. místa. Zatím nám tedy štěstí přeje a chuť rvát se dál klukům zůstává. 3. kolo je v plánu ve druhém lednovém týdnu.

Nebojte, volejbal právě začíná: A jelikož ten hraje jak NG, tak vyšší stupeň, akcí bude dost: 13. 12. svůj SŠ okresní volejbal sehrávají dívky, které končí na 5. místě, a chlapci ve čtvrtek 15. 12. stejně jako dívky bojují proti týmům z Pardubic, poskládaným z jedinců registrovaných v oddílech, se snahou nedat svou kůži lacino, což se jim daří a po pěkných utkáních končí na 4. místě po takových školách, jako je tradiční Mozartova, Elektro, Chemická. Naopak pod sebou necháváme Dašickou. Žáci NG hráli volejbal nejprve v rámci tradičních Vánočních meziokrskových turnajů ZŠ ve volejbalu 19. 12. Turnaje chlapců i dívek, tradičně pořádané naší školou, letos kvůli vyšší účasti ve dvou sportovních halách, byly taktéž úspěšné: Chlapci jsou první a dívky čtvrté, ty ale svůj první zápas hrály v 5 hráčkách s 1 půjčenou proto, protože nás skosila hromadná viróza, povolali jsme proto zálohy přímo z lavic.

 

A se zvukem rolniček v dáli výuka končí tradičním Vánočním sportováním, kde se dopoledne utkává 1. C se 2. C ve vybíjené, zde po třech hrách vítězí starší šikulové, následuje volejbalové měření sil mezi 3. a 4. C, zde se jasně ukazuje, kdo měl volejbalový míč v ruce častěji – vítězem je tedy 4. C a zbytek dne je ve znamení dramatického a pěkného volejbalu vyššího gymnázia: Vítězům – 8. C – náleží titul „Mistr Gymnázia pro rok 2022/2023“, týmy na prvních třech místech zakously perníčky věnované pořadateli paralelního „Perníčkování“. Přidáváme několik fotografií pro připomenutí a těšíme se na další úspěchy našich reprezentantů! Sportu ZDAR, jdeme mazat lyže na lyžařské kurzy.

23.12.2022 / Mgr. Václav Vohralík
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima