"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Výlet Studentského parlamentu do ZS Pasíčka

Nedávno jste zde možná zahlédli článek o tom, že se náš Studentský parlament stal hrdým adoptivním rodičem dvou zvířátek ze záchranné stanice Pasíčka. Ve středu 22. 5. 2024 se parlament vydal na výlet do Pasíček nejen za našimi zvířátky. Tato aktivita byla podpořena ze Šablon OP JAK.
Naše cesta započala na holickém autobusovém nádraží, kde jsme nastoupili do autobusu do Litomyšle, kde jsme přestoupili na autobus do městečka Proseč nedaleko Skutče. Tam skončila naše cesta autobusem a vydali jsme se pěšky směrem k nedaleké záchranné stanici. Po chvíli jsme dorazili před záchrannou stanici, kde jsme se nasvačili a pokračovali dovnitř. Tam nás zaměstnanec stanice pan Zeman provedl stanicí a ukázal nám jejich zvířata. Některá zvířata jsou v Pasíčkách jen na přechodnou dobu, ale některá přebývají na stanici pořád. U každé klece jsme se zastavili, vyslechli jsme si výklad odborníka, vyfotili jsme si zvíře a pokračovali dál. Viděli jsme všechna možná zvířátka – od káňat přes divoká prasata až po „našeho" psíka mývalovitého a „naši" lišku. Po prohlédnutí expozice následovala beseda se zaměstnancem stanice, který ochotně a profesionálně odpovídal na naše dotazy. Dozvěděli jsme senapříklad jak se zachovat při setkání s medvědem. Pan Zeman byl poutavý vypravěč, který svůj výklad prokládal svými reálnými zážitky.

Celý výlet jsme si moc užili a děkujeme paní učitelce Martincové a paní učitelce Rambouskové za organizaci a zařízení výletu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.05.2024 / Zdeněk Jánský (1. C)
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima