"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Výlet za plejtvákem

 

Naše třída 4. C se 1. 12. 2022 vydala na exkurzi do Prahy. S paní učitelkou Kotyzovou a panem učitelem Janů jsme vyrazili do Národního muzea, kde jsme si prošli hned několika prohlídek, výstav a expozic – výstavu ZeMě, expozici Sál minerálů a komentovanou prohlídku Biodiverzita živočichů v expozici Zázraky evoluce.

Nejprve jsme navštívili sál minerálů. Měli jsme možnost prohlédnout si tisíce minerálů z celého světa různých barev a tvarů. Mezi nejzajímavější vystavené kousky jednoznačně patří různé podoby diamantů, zlata, stříbra, achátů nebo fluoritů.

Po krátké přestávce jsme se vydali na výstavu ZeMě. Ta se věnovala zacházení s životním prostředím, udržitelností a zdravějším životním stylem. Výstava byla z velké části interaktivní, tudíž jsme si mohli vyzkoušet spoustu zajímavých úkolů a kvízů. Dozvěděli jsme se spoustu užitečných tipů na to, jak využít „nepotřebné" předměty nebo co dělat s prošlými potravinami.

Jako poslední jsme se zúčastnili komentované prohlídky Biodiverzita živočichů. Paní průvodkyně nám vyprávěla o všech cestách vývoje živočichů na Zemi, doslechli jsme se nové informace o bezobratlých živočiších, rybách, obojživelnících, plazech, ptácích a mimo jiné i savcích. V rámci této výstavy jsme viděli i legendární kostru plejtváka, která je jednou z dominant Národního muzea.

Během exkurze jsme zjistili velké množství pozoruhodných informací a viděli mnoho zajímavých exponátů. Jistě byla pro nás velmi přínosná a v neposlední řadě nám pomohla s výukou biologie, zeměpisu a dějepisu. Moc děkujeme paní učitelce a panu učiteli za možnost se výletu účastnit.

05.12.2022 / Terezie Fefko 4. C
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima