"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Výtvarná soutěž Malé velké ženy

Studenti Gymnázia Dr. Emila Holuba v Holicích se účastnili výtvarné soutěže Malé velké ženy, která byla vyhlášena Gočárovou galerií v Pardubicích u příležitosti výstavy Nadchnout ilustrací Renáty Fučíkové a studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ze Západočeské univerzity v Plzni. Děti tvořily portréty různými výtvarnými technikami, kreslily tužkou, kresbu kolorovaly, malovaly akvarelem a temperami, techniky kombinovaly. Svůj výtvarný projev doplnily o slohovou práci, kde jsme se dozvěděli informace o motivaci, proč si dotyčnou k portrétování vybraly.

Úsilí stálo za to a úspěch se záhy dostavil. Dne 2. 3. 2024 proběhla Dětská dernisáž k výstavě Nadchnout se ilustrací. Součástí dernisáže bylo slavnostní vyhlášení. Odměnou žákům za jejich kreativní tvorbu byla společná výstava s významnými českými ilustrátorkami, diplom a plná taška cen.

Oceněnými žákyněmi v kategorii 2. stupeň ZŠ a nižší gymnázia byly Lucie Dvořáková a Karolína Dostálová. Dále byla vystavena díla našich dalších studentů. Mohli jste spatřit obrazy Anny Ashfield, Kateřiny Špatenkové, Anny Skořepové, Jana Šmejdy a Johany Vernerové.

Gratulujeme!

07.03.2024 / Mgr. Lenka Jandová Prokešová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima