"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Ohlédnutí za maturitním plesem

V polovině měsíce února se konal tradičně netradiční ples tříd 8.C a 4. A. Nové prostory, nové výzvy, nová vystoupení, nové téma Tropical Night...Velké díky patří SRPŠ za organizaci.

celý článek07.03.2024 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Okresní kolo chemické olympiády

Dne 1. 3. se v pardubickém Domě dětí a mládeže ALFA konalo okresní kolo chemické olympiády kategorie D určené pro žáky 8. a 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Letošním tématem této kategorie chemické olympiády byly Látky v živých organismech – téma jistě zajímavé, ovšem náročné – a pro soutěžící byly připraveny komplexní teoretické a praktické úkoly, které měly ověřit nikoli pouze jejich znalosti, ale rovněž logické uvažování a přírodovědeckou gramotnost.

celý článek07.03.2024 / Bc. Zdeňka Mauerová

Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje

Dne 28. 2. 2024 se konalo v budově Krajského úřadu Pardubického kraje slavnostní vyhlášení výsledků výtvarné soutěže Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje. Slavnostní dopoledne moderoval herec Východočeského divadla v Pardubicích Ladislav Špiner.

celý článek07.03.2024 / Mgr. Lenka Jandová Prokešová

Výtvarná soutěž Malé velké ženy

Studenti Gymnázia Dr. Emila Holuba v Holicích se účastnili výtvarné soutěže Malé velké ženy, která byla vyhlášena Gočárovou galerií v Pardubicích u příležitosti výstavy Nadchnout ilustrací Renáty Fučíkové a studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ze Západočeské univerzity v Plzni. Děti tvořily portréty různými výtvarnými technikami, kreslily tužkou, kresbu kolorovaly, malovaly akvarelem a temperami, techniky kombinovaly. Svůj výtvarný projev doplnily o slohovou práci, kde jsme se dozvěděli informace o motivaci, proč si dotyčnou k portrétování vybraly.

celý článek07.03.2024 / Mgr. Lenka Jandová Prokešová

Projekt YOUTH 4 IMPACT

V pátek 23. února jsme se po týdnu rozloučili s šesti stážisty, kteří k nám zavítali z Indonésie, Číny, Tchaj-wanu, Jižní Koreje a Turecka v rámci projektu Youth 4 Impact. Jedná se o projekt neziskové studentské organizace AIESEC, která zprostředkovává spolupráci mezi vysokoškolskými studenty z různých zemí světa včetně České republiky.

celý článek01.03.2024 / Mgr. Veronika Sevránková

Medailové umístění v Soutěži v anglickém jazyce

V únoru 2024 se postupně konala okresní kola Soutěže v anglickém jazyce, a to v několika kategoriích. V kategorii pro vyšší gymnázium nás reprezentovaly Kateřina Tothová a Markéta Holušová ze třídy 3. A. Katka obhajovala loňskou i předloňskou medailovou pozici a v náročné konkurenci ostatních gymnázií okresu se dařilo oběma.

celý článek01.03.2024 / Mgr. Kateřina Kay

Okresní kolo zeměpisné olympiády

Studenti Ondřej Konůpek (8. C), Eva Francová (1. C), Matěj Šmejdíř (4. C), Ondřej Moravec (2. C) a Antonín Baťa (3. A) reprezentovali naši školu v okresním kole zeměpisné olympiády. Zadání soutěžních úkolů bylo velmi rozsáhlé a časově náročné. Během tří hodin se soutěžící potýkali s teoretickými otázkami, pracovali s mapovými podklady a v neposlední řadě museli prokázat dovednost práce s odborným textem.

celý článek27.02.2024 / Mgr. Marek Janů

Okresní kolo soutěže AMAVET

Dne 22. února se někteří studenti gymnázia zúčastnili okresního kola soutěže AMAVET. V rámci této soutěže studenti pracují na projektu, který má již klasickou vědeckou strukturu. Je třeba vybrat problém, kterým se bude práce zabývat, formulovat hypotézu, hypotézu ověřit nebo vyvrátit a výsledky smysluplně shrnout.

celý článek26.02.2024 / Mgr. Jan Češík
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima