"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Debatní klub

Letošní školní rok proběhl pilotní ročník Debatního klubu, tedy diskuzního setkání aktivních studentů zvláště vyšších ročníků gymnázia. Nápad na uspořádání se zrodil v hlavách členů Studentského parlamentu a pro realizaci byl osloven pan profesor Kotyk.

celý článek13.07.2016 / Iva Truplová 8. C

Deset studentů získalo prestižní ocenění

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu (DofE) je celosvětové ocenění pro lidi ve věku od 14 do 24 let, které je motivuje a podporuje v jejich osobním rozvoji. Mladí lidé si stanovují cíle v pěti oblastech - talent, sport, dobrovolnictví, expedice a akce s pobytem - a s pomocí dospělého mentora usilují o jejich splnění.

celý článek27.06.2016 / Mgr. Helena Drahošová / foto: 21

Otevřený dopis žákům 4. C

Ve středu 22. 6. v odpoledních hodinách jsme se vrátili ze společného školního výletu. Touto cestou bych se rád pokusil o krátké zhodnocení celé akce. Když jsem vám před několika týdny oznámil, že na školní výlet navzdory všem zvyklostem nepojedeme, ale půjdeme pěšky, měl jsem z výrazů ve vašich obličejích pocit, že máte pochybnosti o mém duševním zdraví.

celý článek26.06.2016 / Mgr. Marek Janů

Naši studenti vyhráli zájezd do Bruselu

V měsíci dubnu jsme se dozvěděli, že Evropský parlament, v zastoupení paní poslankyně Dity Charanzové, pořádá soutěž, která by měla prověřit povědomí našich mladých lidí (v tomto případě 2. a 3. ročníků středních škol) o Evropské unii.

celý článek24.06.2016 / Mgr. Eva Pýchová

3. místo v celostátní literární soutěži Evropa ve škole

To se opravdu nepodaří každý rok, aby naše menší (jen velikostí!) gymnázium obstálo tak dobře v konkurenci těch velkých- nejen pardubických, ale i brněnských, ostravských, pražských a dalších středních škol. Povedlo se to dvojici P+P, jinak Pavle Hemelíkové a Pavlíně Novotné ze 7.C.

celý článek23.06.2016 / Václava Macků

Studentský parlament v Pardubicích naposledy v tomto školním roce

Ve čtvrtek 9. 6. 2016 a v pátek 17. 6. 2016 se konala poslední dvě zasedání Studentského parlamentu Pardubice tohoto školního roku.

celý článek22.06.2016 / Lukáš Mikulecký 2. A

Exkurze do Brandýsa nad Orlicí a Chocně

V úterý dne 21. 6. 2016 se třída 2. C za doprovodu Mgr. Evy Pýchové a Mgr. Miloslavy Koláčkové zúčastnila další akce v rámci projektu MŠMT Podpora implementace etické výchovy.

celý článek22.06.2016 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 9

Naši studenti na VŠ

Slibně se rozvinula aktivita našich studentů ve vědeckých institucích. Buďme rádi, že přírodní a technické obory jsou „in". Tím lepe pro školu, tím lépe pro společnost.

celý článek19.06.2016 / RNDr. Jiří Dvořáček
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima