"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Pražský studentský summit

Pražský studentský summit je vzdělávací projekt pro studenty středních i vysokých škol, který má již více než dvacetiletou tradici. Prostřednictvím simulace jednání vrcholných institucí mezinárodních organizací mají účastníci možnost rozšiřovat si znalosti v oblasti mezinárodního dění, lidských práv, ekonomie, kulturního dědictví či životního prostředí a zároveň prohlubovat rétorické, prezentační a argumentační dovednosti.

celý článek09.10.2016 / Lukáš Mikulecký 3. A

Napříč arabskou zemí Sýrie

Sýrie z jiného pohledu, než který vídáme denně v médiích, byla žákům 2.C představena na přednášce v Kulturním domě v Holicích. S cestovateli Petrem Kvardou a Pavlem Chlumem procestovali největší syrská města Damašek, Aleppo, Homs, Hamá, Latakíja, antické památky v Palmýře, nekonečné pouště i závlahové oblasti podél řeky Eufrat.

celý článek06.10.2016 / Mgr. Veronika Rožková

Jan Kačer oslavil 80. narozeniny

Učitelé a žáci gymnázia se zúčastnili vzpomínkového programu při příležitosti významného životního jubilea holického rodáka, herce a režiséra Jana Kačera.

celý článek05.10.2016 / Mgr. Eva Pýchová

Sám sebou 2016

Projekt „Sám sebou" byl zahájen ve škole ve středu 21. 9. 2016, kde se uskutečnily tříhodinové bloky besed pro studenty nižších ročníků gymnázia, zaměřené na návykové látky, sociální sítě a vztahy v třídních kolektivech. Ve dnech 22. a 23. 9. 2016 proběhl tradiční adaptační kurz prvních ročníků vyššího gymnázia v prostorách rekreačního zařízení Radost v Horním Jelení. Tradičně s námi spolupracovali osvědčení lektoři a třídní učitelé.

celý článek03.10.2016 / Mgr. Miloslava Koláčková

Zájezd k hrobu Dr. Emila Holuba

Devět studentů gymnázia bylo členy delegace, která se v sobotu 1. října vypravila do Vídně. Zájezd pořádal Kulturní dům města Holic při příležitosti 169. výročí narození Dr. Emila Holuba.

celý článek02.10.2016 / Mgr. Marek Janů

Mír a demokracie na Blízkém východě

Ve čtvrtek dne 22. 9. mezi studenty semináře SVS již tradičně zavítal se svým programem evangelický pastor, lektor ICEJ z Prahy, pan Radek Hejret. Jádrem jeho přednášky bylo opět seznámit naše žáky se životem v jediné demokratické zemi na Blízkém východě – Izraeli.

celý článek02.10.2016 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 2

Netradiční exkurze

V úterý 27. 9. 2016 se žáci 2. A společně s třídní učitelkou a Michalem Nečesaným, studentem učitelství na Univerzitě v Hradci Králové, jenž na naší škole vykonává souvislou pedagogickou praxi, vypravili na svou první letošní akci. Naše kroky – a to ne náhodou – vedly do malého městečka v Podorlicku – Doudleb.

celý článek02.10.2016 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 7

Východočeské divadlo opět na gymnáziu

V pondělí 19. září se v aule naší školy uskutečnila již tradiční beseda žáků prvních ročníků s členy divadelního souboru v Pardubicích. Tentokrát mezi studenty zavítal známý komik Lexa Postler, úřednice obchodního oddělení a Jana Uherová.

celý článek29.09.2016 / Mgr. Eva Pýchová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima