"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Soutěž „Jak získat mladé lidi pro politiku“. Přidejte svůj hlas!

Studenti Nicolas Hreňo a Anna Žandová z třídy 2. A se v rámci předmětu základy společenských věd zúčastnili soutěže“ Jak získat mladé lidi pro politiku aneb jak se stát poslancem na jeden den“

celý článek18.06.2016 / Mgr. Eva Pýchová

Výsledky ankety Gympl roku

Vážení současní i bývalí studenti, v průběhu jarních měsíců se řada z vás zapojila do hlasování v anketě Gympl roku. Výsledky jsou dostupné na http://gymplroku.cz/zebricky. V kategorii studentů skončila naše škola v rámci Pardubického kraje na čtvrtém místě, v kategorii absolventů dokonce na třetím. Všem hlasujícím děkujeme za přízeň!

celý článek17.06.2016 / Mgr. Marek Janů

Školní výlet trochu jinak

Nápad studentského parlamentu uspořádat vícedenní školní výlet pro třídu 1.C se od začátku jevil jako ideální možnost pro stmelení třídního kolektivu. Čtveřice studentů z vyšších tříd gymnázia ve složení František Vlach, Vojtěch Vlach, Zlatka Mrázková a Jakub Špelda proměnila své nápady ve skutečnost v podobě nepřeberného množství sportovních her, soutěží, tvořivých a komunikačních aktivit.

celý článek16.06.2016 / Mgr. Veronika Rožková / foto: 29

Držme palce!

Určitě ho potkáváte na chodbách školy, ale možná nevíte, že Jan Vobruba (student 2. ročníku, člen klubu Karate Lions Pardubice z.s. a reprezentant ČR) je úřadující druhý vicemistr světa v karate v kategorii juniorů. Tento týden bude bojovat na Mistrovství světa všech stylů karate v Dublinu v Irsku.

celý článek14.06.2016 / Mirka Králová

Ostrá expedice DofE

Po úspěšném absolvování cvičné expedice se naše studentské skupiny zapojené do projektu The Duke of Edinburgh's International Award vydaly ve dnech 4. – 6. června 2016 na ostrou expedici.

celý článek13.06.2016 / Aleš Kotyk / foto: 14

Školní výlet do Prahy

V úterý 7. 6. 2016 se třída 1. A za doprovodu třídní učitelky Mgr. Pýchové a RNDr. Dvořáčka v brzkých ranních hodinách vypravila do Prahy.

celý článek09.06.2016 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 11

Exkurze do Ležáků

Ve středu 1. 6. 2016 třída 4. C absolvovala první výjezd v rámci nového projektu etické výchovy. Tentokrát naše kroky vedly do pietního místa Ležáky.

celý článek02.06.2016 / Mgr. Eva Pýchová a Mgr. Aleš Kotyk / foto: 8

Cvičná expedice DofE

Ve dnech 21. a 22. května 2016 v rámci projektu The Duke Of Edinburgh Award podnikly dvě skupiny z naší školy cvičnou expedici. Každá expediční skupina měla naplánovaný i svůj vzdělávací cíl. První, vedená Manuelem Monteirem z 5. C, si za cíl stanovila poznávání lesní a polní flóry oblasti Policka, druhá, vedená Jiřím Janošem ze 7. C, poznávala československé opevnění na Náchodsku.

celý článek02.06.2016 / Aleš Kotyk / foto: 7
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima