"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Celostátní kolo logické olympiády

Štěpán Šafr se zúčastnil celostátního kola logické olympiády.

celý článek08.12.2015 / Vaňous Robert

Moderní Izrael aneb současný svět na rozcestí

V úterý 1. 12. se v rámci společenskovědního semináře uskutečnila beseda s naším známým lektorem z ICEJ a současně pastorem křesťanské církve Radkem Hejretem. Úvodní vystoupení bylo věnováno prezentaci, která mapovala situaci v současném židovském státě, bohužel jediné demokratické zemi na Blízkém východě. Následovala přednáška o vývoji v okolních arabských zemích v posledních desetiletích.

celý článek03.12.2015 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 4

5 JAZYKŮ NA PÓDIU - VÝSLEDKY

Letos podruhé se mluvilo a zpívalo na pódiu v 5 jazycích - angličtině, němčině, francouzštině, španělštině a ruštině. Za podpory Pardubického kraje opět proběhlo přátelské klání, které vyvrcholilo závěrečným koncertem vítězů všech 10 kategorií. Na naše gymnázium přijelo se svým sólovým nebo skupinovým vystoupením na 130 žáků ze 14 základních škol a nižších ročníků gymnázií z okolí Pardubic a Hradce Králové.

celý článek02.12.2015 / Mgr. Zdeňka Schejbalová / foto: 5

Seminář GIS v Olomouci

Studenti maturitního semináře GIS vyrazili na den otevřených dveří na Univerzitu Palackého. Hlavním cílem byla katedra geoinformatiky, kde se studenti mohli přesvědčit, že technologie geografických informačních systémů patří mezi dynamicky se rozvíjející obory s obrovskými možnostmi uplatnění. A co na to sami studenti? Čtěte dále!

celý článek01.12.2015 / Mgr. Marek Janů

Zrušte dráty!

Naše škola se stala členem IQRF Aliance, která se zaměřuje na podporu výuky, vzdělávání a praktických dovedností studentů středních a vysokých škol v oblasti bezdrátové komunikace, technologie IQRF a Internetu věcí. Nyní sestavujeme ve škole tým, plánujeme nákup startovací sady DS-START-04, abychom se seznámili s touto technologií.

celý článek01.12.2015 / Ing. Robert Vaňous

Inspirativní setkání na gymnáziu

Z Prahy a z Olomouce k nám zavítali významní hosté. Prof. Ing. Pavel Ripka, CSc. z Fakulty elektrotechnické ČVUT a prof. RNDr. Vít Voženílek, CSc. z Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého.

celý článek29.11.2015 / Mgr. Jitka Valášková, Mgr. Marek Janů

Amalthea opět na gymnáziu

V pondělí 23. 11. jsme byli svědky úžasného setkání. Na hodiny ZSV v 7. C a 5. C zavítaly se svým workshopem a filmem o vývoji dětské psychiky sociální pracovnice z pardubické Amalthey v Pardubicích. Amalthea, jak už víme, je neziskové sdružení, které si klade za cíl podporu rodiny, neboť rodina je jedinečné a nezastupitelné prostředí pro naplňování potřeb každého dítěte. Sdružení tak pomáhá v nelehké práci pěstounským rodinám v našem regionu a také těhotným ženám, které se ocitly v obtížné situaci.

celý článek26.11.2015 / Mgr. Eva Pýchová

Promítej i ty!

V pondělí 23. listopadu proběhlo díky programu "Promítej i ty!" na naší škole promítání části dokumentu Přestupní stanice a následná debata s panem Ing. Janem Kočím, vedoucím Integračního centra pro cizince v Hradci Králové. Akce se uskutečnila v rámci nově vzniklého filmového klubu, který byl založen členy studentského parlamentu.

celý článek26.11.2015 / Anna Janebová 3.A
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima