"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Kdo neviděl, prohloupil!

Kdo neviděl, prohloupil! I to lze říct o letošní akademii Gymnázia Dr. Emila Holuba, která se konala 12.11. v Kulturním domě v Holicích. Maturanti tentokrát zvolili bláznivější téma v podobě cirkusu. Účast žáků Gymnázia byla nemalá a čísla jednotlivých tříd velmi nápaditá a zábavná, avšak bez pomoci učitelského sboru bychom to takhle hladce nezvládli. Touto cestou jim za to děkujeme, jmenovitě paní Doskočilové, Drahošové a Koláčkové.

celý článek22.11.2015 / Sarah Eliášová 8.C / foto: 22

Funguje to!

V loňském školním roce studenti letošní 7.C využili možnost poslat naší adoptivní africké holčičce dopis, v němž psali o naší zemi, zvycích a škole. Přiložili i třídní fotku a několik drobných dárků. Velmi nás proto potěšil dopis od Salome a fotografie, která dokládá to, že se věci dostaly do správných rukou.

celý článek22.11.2015 / Mgr. Helena Drahošová

Další úspěch etiky!

Ve středu dne 18. 11. 2015 naše škola převzala další ocenění za etickou výchovu. Ceny spojené s finanční odměnou se tentokrát udílely přímo v sídle Ministerstva školství v Karmelitské ulici v Praze. Naše škola zpracovala v rámci Nadace Josefa Luxe projekt na téma „Kdo nedělá nic pro druhé, nedělá nic pro sebe" (slavné motto J. W. Goetha), který získal 2. místo.

celý článek22.11.2015 / Mgr. Eva Pýchová

Pozvánka filmového klubu

Filmový klub pod záštitou studentského parlamentu gymnázia pořádá promítání dokumentárního filmu Přestupní stanice, pojednávající o obtížných rozhodnutích migrantů. Promítání je zařazeno do projektu Promítej i Ty! pod správou organizace Člověk v tísni.

celý článek19.11.2015 / Studentský parlament

Ondřej je „Talent Pardubického kraje“!

Představitelé Pardubického kraje a odboru školství a kultury ocenili 11. listopadu talentované žáky, kteří ve školním roce 2014-2015 uspěli v celostátních či mezinárodních soutěžích. Jsme velmi potěšeni, že mezi letošními oceněnými je i náš student Ondřej Hladík (7.C), který v minulém školním roce obsadil vynikající 3. místo v celostátním kole soutěže Turnaj mladých fyziků, přičemž řešená témata byla: elasticita a hystereze, elektrická indukce a chaotický pohyb magnetického kyvadla nad elektromagnetem

celý článek18.11.2015 / Mgr. Andrea Daňková

Učitelé v Bratislavě a Londýně

Během podzimních měsíců se tři učitelé holického gymnázia vydali díky podpoře z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost na zkušenou do světa. Jejich cílem bylo Gymnázium Grösslingová v Bratislavě a The Natural History Museum v Londýně.

celý článek11.11.2015 / Mgr. Veronika Rožková, Mgr. Marek Janů / foto: 18

Paní Pytelová slaví 90. narozeniny!

Paní Eva Beerová – Pytelová bývá pravidelným hostem našich akcí, které v rámci etické výchovy pořádáme na naší škole. Dokonce, jak si ještě mnozí vzpomínáte, dorazila mezi naše studenty na besedu, kde nejmladší generaci představila svou trnitou cestu přes vyhlazovací tábory v době 2. světové války.

celý článek12.11.2015 / Mgr. Eva Pýchová

Netradiční oběd

V pondělí 2. listopadu 2015 se studenti ze třídy 8. C rozhodli trochu „okořenit" oběd ve školní jídelně. Nepoužili k tomu však žádné exotické koření, nýbrž nechali až z daleké asijské země dovézt čínské jídelní hůlky. Většina studentů a učitelů si příležitost vyzkoušet stolování s tímto netradičním nástrojem nenechala ujít.

celý článek10.11.2015 / Matyáš Majce 8. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima