"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Mezinárodní cena vévody z Edinburghu

Naše škola se v listopadu stala místním centrem programu DofE, který je součástí Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Jde o prestižní, celosvětově rozšířený vzdělávací program podporující osobní růst, samostatnost, zodpovědnost. Dále vede mladé lidi k objevování talentů, zlepšování dovedností, formování osobních postojů a schopnosti motivovat sama sebe k dosažení dlouhodobého cíle.

celý článek22.12.2015 / Mgr. Helena Drahošová

Adventní večer na gymnáziu

Ve čtvrtek 17. 12. 2015 se na našem gymnáziu uskutečnil již tradiční Adventní večer. Výtěžek z dobrovolného vstupného činil 5590 Kč. Celou částku jako každoročně zasíláme na konto Adventních večerů České televize v Praze.

celý článek22.12.2015 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 19

Piškvorkový tým válcoval soupeře

"XO je výzva!" Tak zní motto 8. ročníku středoškolské soutěže v pIšQworkách, který pro náš tým znamenal již pátou a zároveň poslední účast. Již ostřílený tým, tentokráte pod názvem Válec, byl (tedy alespoň zpočátku) v očekávané sestavě složené ze studentů třídy 8.C : Jiří Průša, Filip Rudzan, Vojtěch Zeman, Dominik Socha a Matyáš Majce. Naším cílem letos bylo opět postoupit do celostátního Grandfinále a tam pokud možno zopakovat či vylepšit loňské výborné 5. místo.

celý článek16.12.2015 / Dominik Socha a Vojtěch Zeman 8. C

Perníčky od Ježíška

Pozor, pozor! Varujeme studenty, studentky a studenčata, že tento čtvrtek 17. 12. 2015 se stane netradičním. Ježíšek si pro Vás připravil předvánoční nadílku. Plánuje schovat po škole 100 perníčků, které budou čekat na své hledače. Budete tak úspěšní a najdete alespoň jeden nebo dva? My, studenti z 8.C, doufáme že ano, neboť právě my jsme uprosili Ježíška o tak štědrou nadílku. Pojďme se užít posledních pár dnů v tomto školním roce!

celý článek15.12.2015 / třída 8.C

Den GIS 2015

Akce spojené s letošním Dnem GIS (GIS = geografické informační systémy) se na Gymnáziu Dr. Emila Holuba v Holicích letos konaly od 18. listopadu do 14. prosince. S trochou nadsázky by se tak dalo mluvit o Měsíci GIS. Hlavním cílem jednotlivých akcí bylo seznámit studenty s možnostmi geografických informačních systémů. Žáci tak mají možnost zvážit, zda se rozhodnou pro volbu semináře GIS v maturitním ročníku.

celý článek14.12.2015 / Mgr. Marek Janů

Advent v Olomouci

V sobotu 12. prosince 2015 jsme v ranních hodinách odjeli autobusem do Olomouce. Na programu byla prohlídka města a představení Drobečky z perníku v podání Moravského divadla. Cesta tam proběhla bez problémů a Olomouc nás přivítala vkusnou sváteční výzdobou s adventními stánky. Ani sluníčko se neschovávalo.

celý článek13.12.2015 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 7

Debatní klub No.1

Klika cvakla, dveře letí, do učebny dějepisu vstupuje pan profesor Kotyk a začíná tak historicky první Debatní klub na našem gymnáziu. Téma prvního Debatního klubu je orientace v médiích. „Bílá holubice přeletěla Českou republiku rychlostí 121km/h."

celý článek08.12.2015 / Iva Truplová 8.C

ABSOLVENTI MATURANTŮM

V pondělí 30. listopadu 2015 na naše gymnázium zavítalo šest bývalých studentů. Přestože mají svá středoškolská a někteří už i vysokoškolská studia za sebou, moc dobře si pamatují, jak těžké bylo rozhodování o jejich budoucím vzdělání. Z tohoto důvodu se rozhodli podělit se o své zkušenosti, dojmy a názory s námi, letošními maturanty. A jak to probíhalo?

celý článek08.12.2015 / Anna Vitmanová 8.C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima