"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Pohár města Holic

Ve středu 15.5.2024 se na holickém sportovním stadionu konal již 2. ročník běžeckého závodu na 750 metrů. Stejně jako minulý rok se zúčastnily všechny holické základní školy. Závod nese název Pohár města Holic a jeho pořadatelem je Školská a sportovní komise Rady města Holic v čele s Romanem Hlavou a DDM Holice. Šest studentů z řad třídy 2.A pomohlo s organizací a pomohli tak tedy k průběhu této skvělé akce.

celý článek21.05.2024 / Barbora Stárková, 2.A

Druhé kolo přijímacího řízení

Gymnázium Dr. Emila Holuba vyhlašuje 2. kolo přijímacího řízení do čtyřletého a osmiletého oboru gymnázia.

celý článek17.05.2024 / Mgr. Andrea Daňková

Mladí biologové GYHOLI září!

S postupujícím jarem příroda září barvami a podobně tomu je i s našimi žáky, kteří se účastní náročných přírodovědných soutěží. Škola organizuje školní kola Biologické olympiády, z nich vysílá vítěze do kol okresních a ti nejlepší projdou sítem do kol krajských. Každoročně odtud přivážíme pořadí z míst nejvyšších, ale letos se to nějak "rozjelo": Budu stručný, když pochválím, že vítězství v krajském kole Biologické olympiády kategorie C - tedy 8. a 9. tříd - si odvezla Kateřina Konůpková (4. C), v kategorii D (6. a 7. třídy) navíc příští týden čekáme na boj Františka Bohdaneckého (1. C) v krajském kole, kam jako favorit postoupil po nekompromisním vítězství z okresního kola.

celý článek16.05.2024 / Mgr. Václav Vohralík

Studentské volby

Jak už si z minulých let pomatujete, tak i letos k nám zamíří Studentské volby, tentokrát do Evropského parlamentu. K našim studentským volbám můžete zamířit 21. a 22. května, a to v následujících časech: 7:30 – 8:00, 9:35 – 9:50, 11:25 – 13:40 (ve středu do 13:30). Volit mohou všichni studenti starší 15 let.

celý článek16.05.2024 / Ema Hubáčková (4. A)

Výsledky přijímacího řízení

Výsledky přijímacích zkoušek jsou k nahlédnutí na odkazech níže a na úřední desce u vstupu do školy.

celý článek15.05.2024 / Mgr. Andrea Daňková

Přednáška a workshop k volbám do EP

V úterý 7. května na společenskovědní seminář již podruhé zavítala paní Mgr. Lucie Boukalová z pardubického Eurocentra. Připravila si přednášku o Evropské unii, o jejím fungování a zejména o nadcházejících volbách do Evropského parlamentu.

celý článek13.05.2024 / Ivan Hlávka, 7. C

Kampaň obyčejného hrdinství

Na Den Země, tedy 22. dubna, u nás ve škole odstartovala Kampaň obyčejného hrdinství. Tato akce probíhá celorepublikově od 1. dubna do 12. května pod záštitou vzdělávacího centra Tereza a národního programu Ekoškola. Jedná se o týden aktivit, které snižují dopad klimatické změny a ukazují, jak žít udržitelně. Každý zapojený účastník si mohl během stanoveného týdne vybrat výzvy z oblasti ochrany přírody, odpovědné domácnosti a umění života. K dispozici měl deník, do kterého bylo třeba veškeré výzvy zaznamenat, a deník po týdnu odevzdat.

celý článek06.05.2024 / Mgr. Veronika Kotyzová

Úspěchy ve společenskovědních soutěžích

Minulý týden jsme se dozvěděli, že v celostátní soutěži Člověk a společnost, v kategorii esej, kterou již tradičně vyhlásila Univerzita Pardubice, studenti 7. C Ivan Hlávka a Eva Hlaváčková obsadili 2. a 3. místo. V uplynulém období těch úspěchů bylo ale mnohem více.

celý článek05.05.2024 / Mgr. Eva Pýchová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima