"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Prázdniny ve škole

Jako každý rok byly i letošní letní prázdniny časem, kdy v celém školním areálu probíhaly menší stavební práce, opravy a velký úklid. K nim se však tentokrát přidaly i dvě velké rekonstrukce. První z nich je kompletní výměna laminového obložení stěn v tělocvičně, které se dočkaly nového dřevěného „kabátu" a výmalby. Ve fázi rekonstrukce se od 15. srpna nachází i venkovní sportovní areál, konkrétně atletická dráha a vnitřní hřiště pro míčové hry.

celý článek30.08.2017 / Mgr. Andrea Daňková / foto: 7

Rok s debatním klubem

V uplynulém školním roce probíhal obvykle každé druhé pondělí v měsíci Debatní klub. Pan profesor Kotyk, který ho organizoval, nás vždy s předem domluveným tématem seznámil, přiblížil nám detaily, které nás zajímaly, a především nám dal prostor vyjádřit vlastní názor na danou problematiku, skrze debatu obohatit sebe i ostatní. Je velmi důležité umět si vytvořit vlastní názor na základě informací, zformulovat ho a zároveň být otevřený názorům ostatních, jelikož pohled na svět je třeba stále reformovat.

celý článek08.07.2017 / Jakub Zapletal 7. C

Technické kreslení v 3D

V úterý 20. června 2017 proběhla poslední lekce technického kreslení tohoto školního roku na našem gymnáziu, která byla vedena Ing. Petrem Šnoblem, zaměstnancem firmy Erwin Junker Grinding Technology a.s. Za necelý rok a půl, co se kurzy konají, jsme přešli od tužky, papíru a nespočtu rýsovacích pomůcek až k 3D CAD aplikaci Solid EDGE ST9 od firmy Siemens.

celý článek30.06.2017 / Manuel Monteiro, 6.C / foto: 4

Rok plný DofE

Máme za sebou další rok s programem The Duke of Edinburgh´s International Award (DofE). Skupina nadšenců, kteří v loňském roce plnění tohoto programu na naší škole zahájili, se po úspěšném ukončení tzv. bronzové úrovně pustila do stříbrné úrovně. K nim se letos ve velkém počtu přidali studenti zejména ze 4.C a 1.A a vrhli se na plnění aktivit v oblasti „talent", „sport" a „ dobrovolnictví".

celý článek30.06.2017 / Mgr. Jana Doskočilová

1.A navštívila Východočeské divadlo

Na závěr školního roku se třída 1.A ve čtvrtek 29. 6. vypravila do Východočeského divadla v Pardubicích, kde navštívila muzikálovou komedii Kiss Me, Kate. Toto představení se odehrává na dvou rovinách - jednou z nich je divadelní inscenace Shakespearovy slavné komedie Zkrocení zlé ženy, druhá rovina nechává diváky nahlédnout do divadelního zákulisí. Představení bylo plné vtipných momentů a obsahovalo řadu písní v rytmu swingu.

celý článek30.06.2017 / Bc. Michal Nečesaný

Sbírka školních potřeb

Ve dnech 27. 6. a 28. 6. 2017 se na naší škole uskutečnila akce s názvem SBĚR ŠKOLNÍCH POTŘEB PRO CHARITU PARDUBICE. Oblastní charita Pardubice již každoročně pořádá sbírku školních potřeb pro děti z rodin, které se nacházejí v tíživé životní situaci, a proto jsme se i my, studentky gymnázia, rozhodly také přispět a podpořit tuto sbírku.

celý článek30.06.2017 / Tereza Kunická 3. A

Den osobností

Zveme Vás na Den osobností, který se uskuteční 28. 6. 2017.  Studentský parlament pro Vás připravil tři přednáškové bloky s celkem šesti zajímavými osobnostmi. Můžete se těšit například na tipy jak procestovat Evropu s minimálním rozpočtem, dozvíte se jak funguje volební systém používaný napříč světovými metropolemi, podíváte se do země Pána prstenů také na Vás čeká jedno malé zeměpisné překvapení s panem Kotykem. Kdo neumí česky, může navštívit přednášku o imigrační krizi v angličtině. Podrobný program najdete v příloze.

celý článek27.06.2017 / Studentský parlament

Výlet 3. C

Dne 22. června podnikla naše třída 3. C výlet za poznáváním krás východních Čech do Slatiňan. Doprovodem nám byly třídní učitelka Mgr. Jitka Vlášková a Mgr. Linda Schättingerová. Po vyčerpávající prohlídce zámku Slatiňany s kastelánem Jaroslavem Buštou jsme také byli navštívit jediné hipologické muzeum v České republice.

celý článek26.06.2017 / Stanislav Kozák 3. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima