"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Semináře v angličtině

Pedagogický sbor je letos rozšířen o lektorku Kylu Patterson z Colorada. Univerzální Miss (rozuměj slečna) Kyla je implementována do kurikula a k edukaci přistupuje velmi svědomitě. Neodolal jsem. Pozval jsem ji na dva semináře přírodovědného bloku.

celý článek20.10.2017 / RNDr. Jiří Dvořáček

Soustředění pěveckého sboru

Jak už je u nás na gymnáziu tradicí, ve dnech 15. až 16. října proběhlo pod vedením paní učitelky Filipové a paní učitelky Buberové soustředění pěveckého sboru v Bělči nad Orlicí. V příjemném prostředí tábora J. A. Komenského jsme pilně trénovali, zpívali jsme od rána do večera. Krásné počasí nám umožnilo i zkoušky venku na čerstvém vzduchu, což bylo příjemným zpestřením celého pobytu.

celý článek18.10.2017 / Mgr. Zuzana Buberová

Měření ve firmě Junker

Díky navázané spolupráci s firmou Junker se v letošním školním roce poprvé uskutečnily laboratorní práce z fyziky v prvním ročníku přímo ve firemním měřícím centru. Žáci měli možnost seznámit se s tradičními měřicími přístroji jako je posuvné měřidlo a mikrometr, ale i s vysoce sofistikovanými přístroji, které měří s přesností v nanometrech.

celý článek16.10.2017 / Mgr. Jitka Valášková

Jak jsme (ne)byli na exkurzi

Poslední pěkné podzimní dny jsou často využívány k uskutečnění exkurzí. Komise matematiky, fyziky a IVT se proto již v loňském školním roce rozhodla po delší době uspořádat exkurzi do přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně. Dne 10. října se tato exkurze měla uskutečnit.

celý článek16.10.2017 / Mgr. Jitka Valášková / foto: 16

Bílá pastelka opět v Holicích

Ve středu 11. října 2018 se vybraní studenti ze třídy 5.C zapojili do 18. ročníku celonárodní charitativní sbírky Bílá pastelka. Dvojice studentů v centru Holic nabízely ke koupi symbolické bílé pastelky. Výtěžek sbírky putuje na vzdělávání slabozrakých a nevidomých lidí, např. výuku chůze s bílou holí, výcvik vodicích psů či zvládnutí Braillova písma. Studentům děkujeme za účast na sbírce a všem, kteří si pastelku koupili, děkujeme za podporu dobré věci.

celý článek12.10.2017 / Mgr. Kateřina Kay

Kyla na Americkém velvyslanectví

On September 19th, I had the opportunity to attend a reception at the US Ambassador to the Czech Republic’s residence. This invitation was extended to me and my fellow Fulbright grantees, who are stationed across the country, and our mentors and headmasters/headmistresses.

celý článek03.10.2017 / Kyla Patterson

Studentské volby

Dne 4. 10. 2017 měla naše škola čest být součástí celorepublikových studentských parlamentních voleb. Je nám potěšením oznámit, že jsme překročili 50% volební účast. Jsme rádi, že studentům na našem gymnáziu není politika zcela lhostejná. K překvapení celé volební komise (Lukáš Mikulecký, Daniel Kuchař a Lukáš Doležal) se na 1. místě umístily 2 subjekty s totožným počtem hlasů. Z celkových výsledků je vidět, že studenti nejčastěji volí středo-pravicové strany a hnutí.

celý článek02.10.2017 / Lukáš Mikulecký 4. A / foto: 19

Přijetí v rezidenci amerického velvyslance

Od začátku letošního školního roku působí na naší škole americká asistentka Kyla Patterson ze státu Colorado, kterou jsme získali jako stipendistku programu Fulbrightovy komise zaměřeného na výměnu zkušeností v oblasti vzdělávání. K radosti našich studentů Kyla začala pomáhat v hodinách anglického jazyka jako rodilý mluvčí a od pondělí 25. 9. bude vést odpolední diskusní klub pro aktivní zájemce napříč vyššími i nižšími ročníky. Bude však asistovat i v dalších hodinách - například zeměpisu, ZSV, dějepisu a dalších předmětů dle zájmu, či se účastnit i mimoškolních akcí a podobně.

celý článek26.09.2017 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima