"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Štiřín aneb vyhráli jsme

Jak jsme vás již před časem informovali, v loňském roce se třída 2. A zúčastnila literární soutěže časopisu Výlety současnosti a zásluhou slohové práce Markéty Maťátkové vyhrála luxusní výlet! Akci máme za sebou, a tak nám dovolte malou bilanci. V pondělí 15. 5. 2017 skončilo vyučování, autobus byl přistaven přímo u školy – a dobrodružství mohlo začít! Asi v 15 hodin jsme dorazili do Velkých Popovic, kde nás přivítali oba mladí organizátoři celé akce – David a Filip.

celý článek22.05.2017 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 19

Workshop Oblastní charity v Pardubicích

Nejen na hodinách výchovy k občanství a etické výchovy často hovoříme o nutnosti pomáhat druhým lidem, zvláště sociálně slabým a nemohoucím. Proto jsme rádi využili nabídky Oblastní charity v Pardubicích, konkrétně paní Vladimíry Karlové, která na naši školu přijela ve čtvrtek 11. 5. 2017 s praktickým workshopem, jenž představil činnost charity v praxi. Studenti se tak pomocí skupinové práce seznámili se čtyřmi skutečnými příběhy lidí, jež se ocitli v nouzi a kterým charita poskytla pomoc. Workshop se uskutečnil ve třídách 2.C, 1. A a SVS.

celý článek22.05.2017 / Mgr. Eva Pýchová

Český den proti rakovině v Holicích

Dne 10. května 2017 se studenti ze třídy 5. C zúčastnili tradiční celonárodní charitativní sbírky Český den proti rakovině pořádané nadací Liga proti rakovině. Studenti v centru Holic prodávali žluté kvítky měsíčku lékařského. Tématem sbírky byla letos skupina nádorů hlavy a krku, neboť meziročně počet nových pacientů s tímto typem nádoru přibývá. Výtěžek sbírky putuje na prevenci onemocnění, podporu výzkumu a vybavení onkologických pracovišť. Dobrovolníkům ze třídy 5.C a všem, kteří koupí kytičky sbírku podpořili, děkujeme.

celý článek11.05.2017 / Mgr. Kateřina Kay

Beseda nejen o finském školství

Ve středu 10. 5. 2017 mezi žáky společenskovědního semináře zavítal student sociálních věd a psychologie Tomio z finského města Vaasal, který v současnosti studuje v rámci výměnného pobytu Erasmus na Univerzitě Pardubice. Tomio nám ve své prezentaci představil nejen způsob výuky na finských univerzitách, obsah studia, ale také život v jeho zemi – stravovací návyky, tradiční jídelníček, přírodu, památky...

celý článek11.05.2017 / Mgr. Eva Pýchová

Celostátní kolo Olympiády v anglickém jazyce

Ve čtvrtek 4. 5. 2017 se v Praze uskutečnilo celostátní kolo Olympiády v anglickém jazyce. Již podruhé za posledních několik let se do něho probojoval za celý Pardubický kraj student našeho gymnázia. Letos to byla velmi talentovaná Josefína Marie Malá ze třídy 4C. V konkurenci těch nejlepších ze čtrnácti krajů celé České republiky prošla náročných písemným testem ze čtení a poslechu.

celý článek09.05.2017 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

2. kolo přijímacího řízení - prima

Dne 4. 5. 2017 bylo vyhlášeno 2. kolo přijímacího řízení pro žáky pátých tříd do oboru 79-41-K/81 Gymnázium (osmileté studium). Přihlášku ke studiu je třeba doručit nejpozději do 15. 5. 2017, a to buď osobně nebo poštou na adresu školy. Kritéria přijímacího řízení a formulář přihlášky jsou ke stažení níže.

celý článek04.05.2017 / Mgr. Andrea Daňková

Mezinárodní den hygieny rukou

5. květen patří každoročně Dni hygieny rukou, který je součástí iniciativy Světové zdravotnické organizace SAVE LIVES: Clean Your Hands (Chráníme životy čistýma rukama). Tato kampaň upozorňuje na význam mytí rukou jako rozhodujícího preventivního opatření proti přenosu mnoha infekčních onemocnění. Podle Světové zdravotnické organizace se až 80 % infekcí šíří špinavýma rukama.

celý článek04.05.2017 / Mgr. Jana Doskočilová

Přijímací řízení - kvinta

Dne 3. 5. 2017 bylo vyhlášeno přijímací řízení do vyššího ročníku (tj. pátého) oboru 79-41-K/81 Gymnázium. Zájemci z devátých tříd mohou do 11. 5. 2017 podávat přihlášky ke studiu na SŠ, a to buď osobně nebo poštou na adresu školy. Kritéria přijímacího řízení a formulář přihlášky jsou ke stažení níže.

celý článek03.05.2017 / Mgr. Andrea Daňková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima