"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Angličtina s rodilou mluvčí

V příštím školním roce 2017/2018 se pedagogický sbor školy rozroste o další vyučující angličtiny – rodilou mluvčí z USA. Naše gymnázium uspělo se svojí žádostí u Fulbrightovy komise, která každoročně umísťuje do českých škol 30 amerických stipendistů, čerstvých absolventů vysokých škol, kteří se coby asistenti podílejí nejen na samotné výuce angličtiny, ale dle zájmu i na mimoškolních aktivitách. V současné době připravujeme vše po administrativní stránce, o detailech Vás budeme brzy informovat.

celý článek02.05.2017 / Mgr. Andrea Daňková

Kulturou proti antisemitismu

Ve dnech 22. – 25. 4. 2017 se již tradičně 60 studentů z Čech a z Bádenska - Wurtemberska zúčastnilo česko – německého projektu Kulturou proti antisemitismu. A 12 našich gymnazistů bylo při tom! Projekt odstartoval v soboru večer v místě našeho ubytování, v hotelu Střížkov v Praze, kde jsme se seznámili s dalšími českými studenty, se žáky tří německých gymnázií a samozřejmě také s pořadateli a některými účinkujícími.

celý článek28.04.2017 / Mgr. Eva Pýchová, Lukáš Mikulecký

Setkání se zástupci FEL ČVUT v Praze

V uplynulých dnech se na naší škole ve spolupráci s technickou akademií firmy Junker uskutečnilo setkání se zástupci Fakulty elektrotechnické z ČVUT v Praze. Studenti byli seznámeni se strukturou ČVUT, s jednotlivými fakultami, podrobněji pak s fakultou elektrotechnickou. Získali informace o možnostech studia, o podmínkách přijetí ke studiu a o jednotlivých oborech, které lze na této fakultě studovat.

celý článek27.04.2017 / Mgr. Jitka Valášková

Španělština jede

Dne 19.4.2017 jsem se díky postupu z krajského kola olympiády ve španělském jazyce zúčastnila ústředního kola, které se konalo v pražském Institutu Cervantes. Celý španělsky laděný program soutěže se skládal z části poslechové, písemné a ústní. Účast v této soutěži byla pro mě další zajímavou zkušeností na poli španělském.

celý článek24.04.2017 / Natálie Křičenská 8.C

Normandie a Bretaň 2017

V neděli 23.4. jsme se unavení, ale nadšení vrátili z Francie. V průběhu několika dnů naše nepočetná skupina spolu se studenty z Gymnázia Vysoké Mýto procestovala opravdu velký kus Normandie a Bretaně. Cílem naší cesty byla mimo jiné i Paříž, ale viděli jsme také Rouen, město Johanky z Arku, moderní i historické Caen, centrum Normandie, nebo hradební městečko St. Malo na bretaňském výběžku u Atlantiku.

celý článek24.04.2017 / Mgr. Jana Doskočilová, Kateřina Málková 2. A / foto: 6

Beseda Hrdinové mezi námi

Při příležitosti blížícího se výročí konce 2. světové války v Evropě jsme v rámci semináře SVS (a implementované etické výchovy) ve 3. ročnících ve středu 19. 4. 2017 uspořádali přednášku a besedu o válečných hrdinech a jejich odkazu do dnešních dnů. Na tuto akci jsme pozvali i paní Evu Pytelovou, jejíž osudy chceme připomenout v rámci nadcházejícího projektu Kulturou proti antisemitismu, jehož se zúčastní většina seminaristů.

celý článek23.04.2017 / Mgr. Eva Pýchová

Radní Bernášek navštívil naši školu

Při příležitosti konání přijímacích zkoušek do osmiletého oboru gymnázia zavítal ve čtvrtek 20. dubna 2017 do naší školy Ing. Bohumil Bernášek, člen Rady Pardubického kraje zodpovědný za školství. Pan radní krátce pozdravil uchazeče o studium, poté si se zájmem prohlédl celý školní areál. Během následujícího jednání s vedením školy se dotazoval na průběh přijímání nových žáků dle nové legislativy, živě se zajímal o formy spolupráce našeho gymnázia s dalšími partnery (Erwin Junker Grinding Technology, Contipro, Microrisc, aj.). Stranou nezůstala ani koncepce dalšího rozvoje školy a investiční akce, které škola v blízké budoucnosti plánuje – konkrétně rekonstrukce venkovní atletické dráhy včetně hřiště na míčové hry a modernizace odborných učeben a laboratoří.

celý článek21.04.2017 / Mgr. Andrea Daňková

Jarní přírodovědné soutěže

Jaro je tady, příroda ožívá a s jarem přilétly i vlaštovky úspěchů přírodovědných soutěží!

celý článek20.04.2017 / Mgr. Václav Vohralík
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima