"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Matematická olympiáda

V letošním školním roce se 7 dobrovolníků z řad 1.C a 2.C zapojilo do řešení Matematické olympiády. Soutěž je dobrovolná a zapojit se mohou žáci se zájmem řešit neobvyklé matematické úlohy bez ohledu na klasifikaci. Úlohy jsou náročnější jak časově, tak způsobem vypracování. Naši žáci soutěžili ve dvou kolech. Školní kolo spočívá ve vypracování šesti matematických úloh ve volném čase žáků. Úspěšnými řešiteli tohoto vstupního kola se stali Simona Knížková, Zuzana Píšová, Lucie Bačinová, Veronika Knížková a Richard Karafiát.

celý článek18.04.2017 / Mgr. Veronika Rožková

Slova učí, příklady táhnou

Dvakrát delší exkurze, víckrát vyšší znalosti o skleněných vláknech. Podpořme výuku ukázkou praxe. Úspěšnou firmu v rozumném dosahu jsme vybrali správně – Saint-Gobain Adfors. Účastníci byli z chemického semináře ze třetích ročníků gymnázia a byli posíleni dalšími zájemci. Abych poskytl přidanou hodnotu této zprávě, popíšu pohled na firmu z vnějšku očima chemika a pedagoga, který vnímá zpětnou vazbu od studentů, má odborný zájem a prošel mnohé.

celý článek18.04.2017 / RNDr. Jiří Dvořáček

Česko-německý projekt

V soboru 22. 4. 2017 se našich 12 studentů (převážně seminaristů 3. ročníků) opět vydá na čtyřdenní česko-německý projekt Kulturou proti antisemitismu do Prahy a Terezína. Letošní program, který pro nás již tradičně připravilo Křesťanské velvyslanectví Izraele (ICEJ) s finanční podporou Česko – německého fondu budoucnosti, je obzvláště nabit aktivitami. Společně s německými gymnazisty bychom měli absolvovat unikátní workshop v pražském Židovském muzeu, Pochod dobré vůle, kulturní program pod záštitou Senátu Parlamentu ČR a Ministerstva kultury ve Valdštějnské zahradě či prohlídku Terezína.

celý článek18.04.2017 / Mgr. Eva Pýchová

Úspěch Lucie Plecháčkové

Studentka třídy 4. C se poprvé zúčastnila celostátní literární soutěže NIDV a Židovského muzea v Praze (pod záštitou MŠMT) Daniel. Esej Židovské dítě, ve které se zamýšlela nejen nad hrůzami 2. světové války a holocaustu, ale i rasovými problémy a nad soužitím různých etnik žijících na našem území, jí vynesla Čestné uznání v kvalitně obsazené soutěži. Lucko, blahopřejeme!

celý článek04.04.2017 / Mgr. Eva Pýchová

Edgar Allan Poe's Raven

V úterý 28. 3. 2017 proběhl v prostorách pardubické radnice a Evropského spolkového domu v Pardubicích již 14. ročník soutěže v anglické recitaci a zpěvu pro žáky ZŠ a SŠ Edgar Alan Poe's Raven. Josefína Marie Malá z kvarty nižšího gymnázia obsadila s monologem „Wishing" amerického autora D. M. Larsona nádherné 1. místo.

celý článek07.04.2017 / Mgr. Zuzana Buberová

Výsledky matematických soutěží

Jako každý rok, březen se nese na naší škole ve znamení školních kol matematických soutěží. Je to Pythagoriáda, která je určena žákům prvního, druhého a třetího ročníku nižšího gymnázia a Matematický klokan pro žáky ze všech ročníků naší školy.

celý článek29.03.2017 / Mgr. Jitka Valášková

Zlato a stříbro v olympiádě ve španělském jazyce

Dne 28.3.2016 se konalo v DDM BETA v Pardubicích Krajské kolo olympiády ve španělském jazyce. Naši zástupci opět nezklamali a jistě právem obdrželi pěkná umístění. Všichni soutěžící ze 4 středních škol a gymnázií v Pardubickém kraji prošli částí poslechovou, písemnou a ústní.

celý článek28.03.2017 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Sbírka Život dětem

Ve dnech 23. – 24. března 2017 se studenti ze třídy 6. C zapojili do celostátní charitativní akce tzv. jarních srdíčkových dnů pořádaných občanským sdružením Život dětem. Dvojice studentů v centru Holic nabízely ke koupi drobné předměty (propisky, srdíčka) s logem nadace.

celý článek27.03.2017 / Mgr. Kateřina Kay
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima