"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Úspěch ve výtvarné soutěži

Nataly Schättingerová se umístila na prvním místě v internetovémhodnocení soutěže Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje a zároveň obsadila i druhé místo ve své kategorii, kde se na první místo dastala další naše studentka Míša Hatlová, přičemž třetí místo obsadil rovněž náš student Zdeněk Doležal a mezi finalisty soutěže se probojovaly i Karolína Jokešová a Eliška Havlíková. Srdečně blahopřejeme!

celý článek01.03.2017 / Ak.mal. Věra Zahradníková

Statistika nás baví!

S radostí uveřejňujeme dopis, který nám přišel z Českého statistického úřadu, který ve spolupráci s Vysokou školou ekonomickou v Praze uspořádal národní kolo soutěže o nejlepší statistický plakát.

celý článek01.03.2017 / Mgr. Marek Janů

Cesta do světa Julesa Verna

Letošní projektový den pro žáky základních škol byl spojen s francouzským spisovatelem, zakladatelem sci-fi žánru Julesem Vernem. Učitelé společně se studenty třetích ročníků si připravili pro svoje mladší kolegy prezentaci a představení osobnosti Julesa Verna v aule. Pod vedením paní učitelky Doskočilové zazněla z úst snoubenky Honorie Morelové i francouzština. Toto se odehrávalo, jak jinak, v dobových kostýmech.

celý článek01.03.2017 / Mgr. Jitka Valášková

Lyžařské kurzy 2017

Studenti naší školy – lyžaři zkušení, ale i lyžaři teprve budoucí, v lednu absolvovali tradiční kurzy.

celý článek01.03.2017 / Mgr. Václav Vohralík

Zeměpisný úspěch

V úterý 21. 2. 2017 se konalo okresní kolo Zeměpisné olympiády tradičně v DDM Beta v Pardubicích. Naši školu reprezentovali ve čtyřech kategoriích Ondřej Konůpek (A), Patrik Černý (B), Eliška Žáková (C), Vojtěch Černý a Jakub Zapletal (D). Soutěžící naplnili oba sály do posledního místa a poměřili své znalosti a dovednosti ve třech kolech – práce s atlasem, test geografických znalostí a praktická část.

celý článek21.02.2017 / Mgr. Veronika Rožková

Úspěch studentek angličtiny

V lednu letošního roku proběhlo na našem gymnáziu školní kolo olympiády v anglickém jazyce. Vítězky jednotlivých kategorií Adéla Cimburková z 2. C a Josefína Marie Malá ze 4. C se neztratily ani v okresním kole této soutěže, která se konala 15. 2. 2017 v Domě dětí a mládeže Beta v Pardubicích.

celý článek19.02.2017 / PhDr. Vrbická Miroslava

Lumos J. Rowlingové ve Workshopu

V úterý 14. 2. 2017 se třída 4. C v rámci etické výchovy pomocí praktického workshopu seznámila s činností společnosti LUMOS, kterou v roce 2004 založila (a osobně do ní i výrazně finančně přispívá) slavná britská spisovatelka, autorka ještě slavnějšího Harryho Pottera, Joanne Rowlingová.

celý článek16.02.2017 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 9

Reportáž přímého účastníka

Chemie je nejen zajímavá a velmi důležitá, ale i zábavná. Asi tak by se dalo shrnout Národní kolo Chemické olympiády, které se konalo 23. – 26. ledna na území měst Litvínov a Most v areálu Unipetrolu. Národního kola v kategorii A se nás zúčastnilo 43 a organizátoři si pro nás připravili opravdu bohatý program, prostředky rozhodně nešetřili. Celá akce byla oficiálně zahájena v pondělí ve velkém sále mosteckého hradu Hněvín.

celý článek08.02.2017 / Jiří Janoš 8. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima