"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Vítězství v krajském kole

Student maturitního ročníku Jiří Janoš se stal vítězem krajského kola chemické olympiády kategorie A. Gratulujeme a přejeme hodně dalších úspěchů.

celý článek22.12.2016 / Mgr. Miloslava Koláčková

Poslední tečka za starým rokem aneb Adventní večer

V pondělí 19. 12. 2016 proběhl na našem gymnáziu tradiční Adventní večer. Slavnostní program v 17 hodin nejprve zahájila paní ředitelka Mgr. Andrea Daňková, která přivítala hosty a poděkovala sponzorům, poté se slova ujala výtvarnice Václava Macků, aby představila očekávanou vernisáž obrazů regionálních autorů s poetickým názvem Kouzlo Vánoc.

celý článek21.12.2016 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 37

Advent v Praze

V neděli 18. 12. se uskutečnil dnes již tradiční společný zájezd učitelů a žáků do divadla. Naším cílem byla tentokrát „zlatá kaplička" v Praze. Nedělní ráno sice neslibovalo teplo ani sluneční paprsky, ale mrazivé počasí s občasným deštěm nikomu náladu nezkazilo. Představení v Národním divadle začínalo již v 15 hodin, a tak jsme pár hodin, které zbývaly do jeho začátku, využili k návštěvě bohatých adventních trhů na Staroměstském či Václavském náměstí.

celý článek21.12.2016 / Mgr. Eva Pýchová

Markéta vyhrála (a nejen ona)

Před několika měsíci časopis Výlety současnosti vyhlásil literární soutěž na téma Není růže bez trní. A tento námět se velmi zalíbil třídě 2. A, která jej zpracovala jako čtvrtletní slohovou práci. Dva nejzajímavější příběhy jsem vybrala a zaslala do zmíněné soutěže. Jistě si umíte představit, jaké bylo naše překvapení, když jsme se tento týden dozvěděli, že práce Markéty Maťátkové vyhrála. A nejen to.

celý článek18.12.2016 / Mgr. Eva Pýchová

Správně česky!

Odstraňte stylizační nedostatek, použijte slovo tak, aby ..., souvětí přeformulujte..., zpracujte téma formou prózy... Takové a jiné podobné úkoly čekaly na soutěžící školního kola Olympiády v českém jazyce, které proběhlo ve čtvrtek 8. 12. 2016. Mezi 17ti účastníky zvítězila v I. kategorii Kateřina Málková ze 4.C, ve II. kategorii již poněkolikáté Pavlína Píšová ze 7. C. Všem studentům děkujeme za snahu, vítězům srdečně blahopřejeme a posíláme je soutěžit do dalšího kola!

celý článek15.12.2016 / Mirka Králová

Beseda s katolickým knězem

Ve středu 7. 12. mezi žáky 4. C zavítal nový administrátor Farního úřadu v Holicích Mgr. Radek Martínek, Ph.D. A nutno přiznat, že se jednalo o návštěvu velmi neformální a živou, neboť pan farář studenty velmi překvapil. Diskuse se netočila pouze kolem symboliky nastávajících Vánoc a narození Ježíše, křesťanských tradic a zvyků, ale zamířila i do kontroverznějších oblastí.

celý článek08.12.2016 / Mgr. Eva Pýchová

5 jazyků na pódiu pokračuje

Již potřetí se do našeho gymnázia sjeli žáci druhého stupně základních škol a nižších ročníků gymnázií pardubického a hradeckého okolí, aby se utkali ve všech deseti kategoriích pěti jazyků - totiž zpěvu a mluveného slova. Stalo se tak ve čtvrtek 1. 12. 2016. Letos se zúčastnilo na 124 žáků ze 13 škol se svými učiteli, kteří mnozí plnili i funkci hudebního doprovodu.

celý článek06.12.2016 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová / foto: 4

Diecézní charita a Muzeum východních Čech

Ve čtvrtek 1. 12. se uskutečnil poslední výjezd v rámci projektu MŠMT Implementace etické výchovy. Tentokrát byl určen pro žáky třídy 3. C. Naším prvním cílem v dopoledních hodinách byla Diecézní katolická charita v Hradci Králové. V budově YMCA, kde se program uskutečnil, nás nejprve přivítala paní Natallya Dotsenko, pracovnice Integračního centra pro cizince.

celý článek04.12.2016 / Mgr. Eva Pýchová / foto: 8
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima