"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Trestní právo v praxi

Ve shodě s naším RVP ve třetích ročnících vyššího gymnázia vyučujeme základy práva. Mezi nejsložitější odvětví v tomto oboru patří bezesporu trestní právo. Média nás dennodenně informují o nejrůznějších právních kauzách i závažných trestných činech. Jak se v těchto otázkách má orientovat laik?

celý článek05.02.2017 / Mgr. Eva Pýchová

2.C vzpomíná na lyžák

Žáci 2. C se nám vrátili z lyžařského výcviku. Že to byl opravdu velký zážitek, vyplývá z jejich barvitého vyprávění.

celý článek30.01.2017 / žáci 2. C

Statistika zábavně

Třídy 2.C, 4.C a studenti třetích a čtvrtých ročníků vyššího gymnázia během 1. pololetí pracovali na tvorbě statistického plakátu na téma Historie naší země. Mezinárodní soutěž o nejlepší statistický plakát je vyhlášena v rámci Mezinárodního projektu statistické gramotnosti, kterou pořádá VŠE v Praze a Český statistický úřad.

celý článek30.01.2017 / Mgr. Veronika Rožková / foto: 4

Zeměpisná olympiáda 2017

V průběhu několika lednových dnů se uskutečnilo školní kolo Zeměpisné olympiády ve čtyřech kategoriích. V kategorii A soutěžili žáci z řad 1.C a nejlepšího výsledku dosáhl Ondřej Konůpek. V kategorii B mezi žáky 2.C uspěl Patrik Černý. Kategorie C představovala větší konkurenci, poněvadž zahrnuje žáky ze dvou ročníků, tedy 3.C a 4.C. Zde si nejlépe vedla Iva Hlavatá, která již v minulosti školní kolo vyhrála v mladší kategorii. Vůbec největší konkurenční boj panuje v kategorii D pro studenty vyššího gymnázia. Bodové výsledky byly velice těsné. Pouze o jeden jediný bod zvítězil Jakub Zapletal před Vojtěchem Černým (oba ze 7.C). Výše zmíněným studentům gratulujeme a věříme, že v okresním kole dosáhnou rovněž na vysoké příčky.

celý článek30.01.2017 / Mgr. Veronika Rožková

Povídání o studiu ve Velké Británii

V pondělí 9. ledna 2017 do hodin anglického jazyka ve třídách 3.A a 7.C zavítal náš absolvent Antonín Kozák, který druhým rokem studuje obor IT na Middlesex University London. Tonda si pro studenty připravil zajímavou prezentaci o svých zkušenostech se studiem ve Velké Británii, neopomněl nastínit jak výhody, tak i nevýhody studia v zahraničí a připojil užitečné rady, například ohledně přijímacího procesu či financování studia.

celý článek10.01.2017 / Mgr. Kateřina Kay

Olympiáda v anglickém jazyce 2017

Dne 6. ledna 2017 proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce. Soutěž začala didaktickým testem, po kterém následovala ústní část na vybrané téma. Celkem se soutěže zúčastnilo 39 žáků, kteří byli rozděleni do třech kategorií podle věku.

celý článek08.01.2017 / Mgr. Jaroslava Račická

Školní kolo olympiády v ŠJ

Vypadá to, že v předmětu španělského jazyka od návratu ze zájezdu do Španělska v měsíci září se nic nestalo... Opak je pravdou! Pilně se učíme, různé aktivity v rámci výuky děláme, naše tvorby a výsledky průběžně vystavujeme na nástěnce v budově školy.

celý článek04.01.2017 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 3

Studenti na letišti

Ráno. Vstávám. Těším se. Exkurze. Praha. Letiště. Joooo! Venku. Zima. Autobus. Honem. Vláček. Spolužáci. 7.C 3.A Smetam! Huráá! Terminál. Kontrola. Přednáška. Zajímavá. Moc. Kontrola. Detektor. Pípání. Autobus. Ranvej. Drandíme. Koukáme. Děláme: Jůůůůů. Airbus. A380. Mega. Obrovský. Letadlo. Wow. Piloti. Letušky. Personál. Lidi.

celý článek22.12.2016 / Vítek Šimek, 7. C / foto: 21
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima