"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Best in English

Ve středu 30.11. 2016 se studenti ze tříd 3.A, 7.C a 8.C zúčastnili mezinárodní online soutěže Best in English. Jedná se o jazykovou soutěž pod záštitou MŠMT, ve které se testuje gramatika, poslech a porozumění textu na úrovní B1 až C1 evropského referenčního rámce pro jazyky.

celý článek01.12.2016 / Mgr. Kateřina Kay

Učíme se poskytovat první pomoc

V úterý 29. 11. se ve třídě 4. C uskutečnil workshop na téma První pomoc. Studenti si tak prakticky mohli vyzkoušet, jak reagovat na přehřátí organismu, psychický šok, tepenné či žilní krvácení apod. Také se ve skupinkách učili, jak se provádí srdeční masáž dospělým i dětem, dýchání z úst do úst nebo jak se zachovat při autohavárii, požáru nebo při otravě.

celý článek30.11.2016 / Mgr. Eva Pýchová

Pražský studentský summit

V sobotu 19. listopadu se 3 studenti našeho gymnázia (Lukáš Mikulecký, Dominika Plavková a Nikola Greššová) zúčastnili přípravného setkání na půdě Vysoké školy ekonomické v Praze. Úvodní schůzka se nesla v duchu seznamování, ale i tak jsme se dozvěděli spoustu nových informací, které nám rozšířily obzory.

celý článek29.11.2016 / Lukáš Mikulecký, 3. A

Studentská akademie je u nás tradicí

Udělat si legraci ze školy, učitelů, ale i sebe samotných a hlavně pobavit ostatní, to je způsob jak oslavit Den studentstva. Ať už žáci zpívali, hráli scénky nebo tančili, sklidili velký úspěch u publika, které ovacemi nešetřilo, zvláště při večerním představení. Ve středu 16. 11. tak všichni v naplněném Kulturním domě v Holicích mohli díky svým dětem, vnoučatům, žákům strávit příjemný podvečer.

celý článek29.11.2016 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 34

Krajina napříč předměty

28. listopadu se v aule školy konala přednáška na téma krajina z pohledu různých vědních oborů. Docent Tomáš Kučera z Přirodovědecké fakulty Jihočeské univerzity ji pojal jako průřezové téma mezi biologií, ekologií, hydrologií a historií. Cílem bylo vysvětlit, že svět kolem nás není uzavřen do jednoho předmětu.

celý článek28.11.2016 / RNDr. Jiří Dvořáček

Litomyšl dvakrát jinak

V úterý 15. října se studenti 5. C a 1. A vydali na exkurzi do Litomyšle. Po příjezdu na místo se rozdělili do dvou skupin. První skupina složená ze zájemců o chemii navštívila závod SAINT-GOBAIN ADFORS v Litomyšli. Na úvod jsme zhlédli prezentaci o historii firmy, o principu výroby skelného vlákna a o tom, co všechno společnost vyrábí.

celý článek24.11.2016 / Mgr. Miloslava Koláčková, Mgr. Marek Janů

Workshop Hanin kufřík

V úterý 22. 11. 2016 se třída 4. C v rámci projektu MŠMT Implementace etické výchovy vydala do Prahy. Naším cílem byla nejen návštěva Židovského muzea, ale především workshop na téma Hanin kufřík.

celý článek24.11.2016 / Mgr. Eva Pýchová a Aleš Kotyk / foto: 8

Turnaj SŠ ve volejbalu dívek

9. 11. 2016 se v tělocvičně Gymnázia Dašická v Pardubicích konal turnaj ve volejbalu v kategorii SŠ dívek. Školu reprezentovalo 8 dívek, z nichž 2 nastoupily do školy v září, a navíc hrají volejbal pouze při tělesné výchově. Přesto si dívky vedly velmi zdatně.

celý článek24.11.2016 / Mgr. Milan Nágr
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima