"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Okrskové kolo chlapců ve florbalu

Dne 15. 11. 2016 se ve Sportovní hale v Holicích konalo okrskové kolo chlapců ve florbalu pro ZŠ našeho regionu. Turnaje se zúčastnilo celkem 8 družstev. Naši školu reprezentovalo 17 chlapců z 2. C, 3. C a 4. C.

celý článek24.11.2016 / Mgr. Milan Nágr

Plavecký kurz

V uplynulých deseti týdnech (od září do listopadu) studenti 1.C a 2.C absolovovali v rámci tělesné výchovy hodiny plavání v bazénu ve Vysokém Mýtě. Během výuky všichni prošli tréninkové jednotky, ve kterých si zdokonalili jednotlivé plavecké styly, plavecké obrátky a skoky do vody. V rámci těchto hodin měli také možnost využít relaxační centrum (sauna, sněžná komora, perličková koupel).

celý článek24.11.2016 / Mgr. Dana Půlpánová

Afrika, matematika a zeměpis

S tužkou a papírem lze zažít spousta zábavy - o tom se přesvědčili žáci 2. C, když si v rámci spojené matematicko-zeměpisné hodiny zahráli simulační hru Africká vesnice. Cílem této hry je přiblížit účastníkům problematiku tradičního způsobu obživy v domorodých vesnicích Subsaharské Afriky.

celý článek10.11.2016 / Mgr. Marek Janů

(Bez)nadějný kontinent

Dne 7. 11. 2016 měly možnost třídy 6.C a 2.A účastnit se zeměpisné přednášky týkající se Subsaharské Afriky – (bez)nadějného kontinentu. Pan Mgr. Jan Prouza Ph.D. z Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové nás seznámil s africkou historií, kulturou a mentalitou lidí.

celý článek09.11.2016 / Adéla Bidlová, Nataly Schättingerová, 6.C

Cesta do hlubin chemie

O podzimních prázdninách se skupina tří studentů zúčastnila vzdělávací akce „Cesta do hlubin chemie", pořádané Přírodovědeckou fakultou UK Praha. Náplní této už opakované aktivity byla laboratorní cvičení v perfektních laboratořích a přednášky špičkových chemiků z fakulty na různá témata

celý článek02.11.2016 / RNDr. Jiří Dvořáček

1. místo pro etiku

V úterý 1. 11. 2016 se v historické budově Poslanecké sněmovny PČR udílely ceny za projekty etické výchovy v rámci Nadace Josefa Luxe a pod záštitou MŠMT. Ocenění získalo celkem 14 škol z celé republiky za přítomnosti ředitelů a učitelů. Slavnostního předávání se ujala předsedkyně nadace Věra Luxová, poslanec za KDU ČSL a místopředseda Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu a mládež, Jiří Mihola a europoslankyně Ing. Michaela Šojdrová. A nás velmi těší, že ocenění a finanční podporu za 1. místo díky projektu s názvem „Učte se pro život, ne pro školu" (Seneca) získalo i naše gymnázium.

celý článek02.11.2016 / Mgr. Eva Pýchová

El día de los muertos na hodinách španělštiny

El día de los muertos (Památka zesnulých) je katolický svátek, který vznikl na území Mexika. Na jeho počátku stály předkřesťanské náboženské představy indiánů, kteří věřili, že duše zemřelých se v určitém období roku vracejí "na návštěvu" do svých původních domovů. Na rozdíl od Evropy není pro hřbitovy typická chmurná nálada: po nasycení duší se živí najedí, nabízejí si jídlo, hudební skupiny vyhrávají na přání, děti běhají a muži si připíjejí s dušemi příbuzných, někdy se zůstává na hřbitově po celou noc.

celý článek01.11.2016 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová / foto: 5

Hudba pomáhá

Ve čtvrtek 20. října 2016 se v aule gymnázia uskutečnil benefiční koncert Hudba pomáhá. Studenti gymnázia předvedli nejprve spolužákům a v podvečerních hodinách rodičům a dalším zájemcům o hudbu skladby, které se naučili v základních uměleckých školách, kam ve svém volném čase docházejí.

celý článek24.10.2016 / Mgr. Kateřina Kay / foto: 23
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima