"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Školní pěvecký sbor nabíral formu

Mezi dny 23. a 25. října odjel školní pěvecký sbor na tradiční soustředění do Tábora Jana Amose Komenského v Bělči nad Orlicí.

celý článek14.11.2022 / Mgr. Michal Hroch

Hledají se rodiny pro AFS studentky

V září a říjnu jsme v naší škole přivítali v rámci mezinárodního programu AFS studentky z Thajska a Japonska. Všechny tři se velmi dobře začlenily do třídních kolektivů 5. C, 7. C a 3. A, našly si kamarády, pilně se učí češtinu, i když si v komunikaci zatím pomáhají svou dobrou znalostí angličtiny. Účastní se všech hodin v rozvrhu své třídy a také všech dalších aktivit ve škole i mimo školu.

celý článek14.11.2022 / Mgr. Marek Janů

Den v kůži pravěkého člověka

Ve středu 2. 11. 2022 strávila třída 1. C z Gymnázia Dr. Emila Holuba v Holicích dušičkový den výletem. Ve vesnici Všestary nedaleko Hradce Králové se na chvíli ocitli zpátky v pravěku.

celý článek13.11.2022 / Mgr. Šarlota Uhrinová

Další úspěch na semináři Rozhoduj o Evropě

Dne 10. listopadu jsme se v doprovodu paní učitelky Martincové účastnili vzdělávacího projektu Rozhoduj o Evropě realizovaného obecně prospěšnou společností EUTIS.

celý článek12.11.2022 / Magdaléna Bulánková (7. C)

Poznávací zájezd - Anglie 2023

Gymnázium Dr. Emila Holuba ve spolupráci s cestovní kanceláří CK Royal pořádá poznávací zájezd do Anglie v termínu 25. 9. - 1. 10. 2023. Bližší informace poskytnou vyučující anglického jazyka.

celý článek09.11.2022 / Mgr. Aneta Rambousková

Adventní večer

Blíží se závěr kalendářního roku a adventní čas. Po dvou letech, kdy jsme program z důvodu covidových omezení nemohli uskutečnit, 15. prosince 2022 naše škola konečně uspořádá tradiční Adventní večer. A na co se můžete těšit? Program zahájíme v 17 hodin vystoupením školního pěveckého sboru, letos dokonce s malým překvapením. Na tradiční vernisáži se představí bratři Košařové – Ing. arch. Milan Košař, renomovaný pardubický architekt a spisovatel, projektant nejen našeho gymnázia, ale i Polyfunkčního domu v Pardubicích či Smuteční síně ve Skutči, a Ing. Jaromír Košař. Oba jsou úspěšnými výtvarníky. Zhlédneme i originální tvorbu naší současné studentky Karolíny Jokešové.

celý článek09.11.2022 / Mgr. Eva Pýchová

HALLOWEEN I LETOS

Po úspěšném minulém ročníku se i letos na našem gymnáziu konal halloweenský den.

celý článek07.11.2022 / Monika Lacinová, Ivan Hlávka (6. C)

Anglické divadlo

V pondělí 31. 10. 2022 se má třída 1. A vydala do Pardubic na prohlídku pardubických památek a na divadelní představení. Navštívili jsme například pardubický zámek, Příhrádek, kostel sv. Bartoloměje nebo Machoňovu pasáž. Měli jsme za úkol se před každou památkou vyfotit a napsat pár informací o její historii. Po malé pauze na oběd jsme se vydali do Východočeského divadla na hru A Christmas Carol od Charlese Dickense v podání anglické divadelní společnosti TNT Theatre group. Celé představení bylo v anglickém jazyce, takže jsme měli možnost si tento cizí jazyk procvičit. Někdo rozuměl více, někdo méně, ale všichni jsme si to stejně moc užili.

celý článek06.11.2022 / Zuzana Sodomková, 1.A
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima