"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Exkurze do Litomyšle

Cestu tam jsme absolvovali autobusovým spojem v ranních hodinách. Vyjeli jsme všichni společně z Holic a za necelou hodinu jsme byli na místě. Hned po příjezdu jsme vyhledali paní Dospivovou, která vykovává práci knihovnice v knihovně v Litomyšli. Naše první zastávka byla v knihovně, kde nás paní Dospivová zasvětila do historie města a každý z nás dostal zajímavé pracovní listy o osobnostech města.

celý článek05.10.2022 / Štěpánka Melichová 6.C

Uctění památky Dr. Emila Holuba ve Vídni

7. října si připomínáme narození významného rodáka města Holice, jehož jméno nese i naše gymnázium. Tento český lékař, cestovatel, kartograf a etnograf je pohřben na centrálním hřbitově ve Vídni, kam v sobotu 1. října zamířila skupinka žáků našeho gymnázia spolu s občany Holic.

celý článek04.10.2022 / Mgr. Jana Doskočilová

Adaptační kurzy 2022

Od 5. 9. do 9. 9. 2022 se v Areálu Tramtáryje v Horním Jelení již tradičně uskutečnil adaptační kurz žáků prvních ročníků vyššího i nižšího Gymnázia Dr. Emila Holuba v Holicích.

celý článek15.09.2022 / Mgr. Šarlota Uhrinová

Výukový zájezd do Španělska

První a druhý školní týden v září ve dnech 2. 9. - 11. 9. 2022 jsme absolvovali již 6. tematicko-výukový zájezd do Španělska do letoviska Blanes, konkrétně do campingu S´Abanell, který se nachází v oblasti Costa del Maresme/Costa Brava.

celý článek12.09.2022 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Předplatné do Východočeského divadla v Pardubicích

Naše škola každoročně zajišťuje předplatné do Východočeského divadla v Pardubicích pro studenty i rodiče. Jde o předplatné ve skupině N určené pro nižší i vyšší gymnázium. Cena: 980 Kč pro studenty, 1680 Kč pro dospělé – 7 představení (6 x v Městském divadle a 1x na Malé scéně). A na co se můžete těšit?

celý článek07.09.2022 / Mgr. Eva Pýchová

Učebnice

Aktualizované informace o učebnicích pro školní rok 2022/2023 jsou dostupné na Student > Učebnice. Pro třídy nižšího gymnázia většinu učebnic zajišťuje škola. Studenti vyššího gymnázia si učebnice zajišťují sami. Případné nejasnosti řešte s jednotlivými vyučujícími.

celý článek31.08.2022 / Mgr. Marek Janů

Astronomický kroužek

Těsně před prázdninami proběhlo na našem gymnáziu závěrečné setkání příznivců astronomie v rámci Astronomického kroužku 2021/2022. Absolventi získali řadu teoretických znalostí týkajících se Sluneční soustavy, průběžně sledovali dění ve světe kosmonautiky a astronomie, ale také pozorovali Slunce a přelet Mezinárodní vesmírné stanice. Nově si účastnící mimo jiné vyzkoušeli i zpracování fotek planet Sluneční soustavy.

celý článek29.08.2022 / Mgr. Jan Češík

E-twinningový projekt "Tolerance for otherhood"

Již od roku 2005 běží v zemích Evropské Unie, ale i platforma škol, učitelů a studentů, která poskytuje prostor pro mezinárodní partnerskou spolupráci přes ICT prostředky a aplikace na internetu.

celý článek28.06.2022 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima