"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Tag mit Deutsch

V pondělí měli němčináři druhých ročníků možnost poznat v Pardubicích prostory Goethe-centra v Evropském spolkovém domě na Pernštýnském náměstí. Formou kvízových úkolů a hádanek se seznámili s historií tohoto centra, zorientovali se ve zdejší knihovně a procvičili si jazykové i věcné znalosti z různých oblastí reálií německy mluvících zemí. Součástí dopoledního programu byla i návštěva kina Cinestar.

celý článek20.12.2022 / Mgr. Jana Doskočilová

Mamma Mia!

V sobotu 17. 12. se uskutečnil již tradiční adventní zájezd učitelů a žáků za kulturou. Naším cílem se tentokrát stalo Brno a nová budova Městského divadla. Z Holic jsme vyrazili v 8 hodin a cesta se vydařila. V pátek nás na silnicích sužoval sníh, ale tentokrát se jelo dobře, i sluníčko se nám chvílemi ukázalo! Příjemný byl i pohled na zasněženou krajinu.

celý článek20.12.2022 / Mgr. Eva Pýchová

Adventní večer

Ve čtvrtek dne 15. 12. 2022 se na našem gymnáziu uskutečnil již tradiční Adventní večer, ze kterého výtěžek dobrovolného vstupného odešel na konto Adventních koncertů ČT.

celý článek20.12.2022 / Mgr. Eva Pýchová

80. výročí transportu pardubických židů

V pátek 9. prosince se v budově Krajského úřadu v Pardubicích uskutečnilo vzpomínkové setkání pro studenty střední škol, které připomnělo smutné osudy židovských rodin za druhé světové války. Akci pořádal Pardubický kraj společně se Státním okresním archivem Pardubice. Za naši školu se v doprovodu paní učitelky Pýchové zúčastnili zejména studenti společenskovědního a dějepisného semináře. Cílem bylo připomenutí osudů židů z Pardubicka, Chrudimska, Vysokomýtska, Litomyšlska a Chotěbořska.

celý článek13.12.2022 / Eva Hlaváčková, Ivan Hlávka 6. C

Africké Vánoce

Dne 7. prosince 2022 se třída 2. C v doprovodu paní učitelky Pýchové vypravila na exkurzi do Afrického muzea Dr. Emila Holuba v Holicích. Zde jsme měli možnost poznat o něco blíže samotného Emila Holuba a jeho cesty.

celý článek13.12.2022 / Ema Zběhlíková 2. C

Euroscola online

Ve středu 7. 12. se někteří žáci měli možnost zúčastnit debaty se zástupci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Tato debata byla součástí programu Euroscola – Vyslanci EP, ve kterém jsme v loňském roce obsadili v rámci ČR 2. místo.

celý článek11.12.2022 / Mgr. Kristýna Martincová

Studentské prezidentské volby 2022

Ve dnech 12. a 13. prosince proběhnou na našem gymnáziu Studentské prezidentské volby. Více informacci naleznete v článku.

celý článek08.12.2022 / Patrik Novák (7. C)

Výlet za plejtvákem

Naše třída 4. C se 1. 12. 2022 vydala na exkurzi do Prahy. S paní učitelkou Kotyzovou a panem učitelem Janů jsme vyrazili do Národního muzea, kde jsme si prošli hned několika prohlídek, výstav a expozic – výstavu ZeMě, expozici Sál minerálů a komentovanou prohlídku Biodiverzita živočichů v expozici Zázraky evoluce. Nejprve jsme navštívili sál minerálů. Měli jsme možnost prohlédnout si tisíce minerálů z celého světa, různých barev a tvarů. Mezi nejzajímavější vystavené kousky jednoznačně patří různé podoby diamantů, zlata, stříbra, achátů nebo fluoritů.

celý článek05.12.2022 / Terezie Fefko 4. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima