"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Holická olympiáda opět vítězně

Široké veřejnosti se na vědomost dává, že právě proběhlá Olympiáda žáků škol holického regionu se pro nás stala opět vítěznou. Nebyl to jednoduchý týden už i proto, že jsme naše reprezentanty prakticky dva roky neviděli a vše, co dokázali, je až na výjimky výsledek jejich snažení za několik měsíců letošního školního roku. Soupisky se plnily v potu tváře, bylo i mnoho přemlouvání, lákání... Povedlo se však a tento super výsledek je pro nás zavazující a nutí nás na něj v příštím roce navázat...

celý článek27.06.2022 / Mgr. Václav Vohralík

Závěrečná konference CO2 ligy

Dne 22. června jsme se v doprovodu pana učitele Dvořáčka účastnili závěrečné konference celoročního projektu CO2 ligy. Jako šestičlenný tým z 6. C a pětičlenný tým z 2. A jsme byli pozváni do Valdštejnského sálu Senátu Parlamentu České republiky, kde jsme měli možnost prezentovat a obhájit svoji celoroční práci, díky které jsme o problematiku klimatických změn obohatili nejen sebe samé, ale i své okolí.

celý článek27.06.2022 / Magdaléna Bulánková 6. C / foto: 6

Školní parlament v terénu!

V úterý 21. 6. se náš Studentský parlament vydal na teambulidingový výlet do Hradce Králové. SRPŠ letos štědře ocenilo naši práci a umožnilo nám tím vyjet z prostor naší školy za účelem tmelení kolektivu...

celý článek26.06.2022 / Eva Hlaváčková (5. C)

2. místo Vyslanci EP!

Dne 10. 6. 2022 jsme se my, studenti zapojení do projektu Vyslanci EP, vypravili na závěrečnou ceremonii, ukončení a vyhodnocení celoročního projektu, při kterém jsme se snažili vzdělávat sebe i ostatní o Evropské unii. Naší cílovou destinací byla Praha, kde jsme společně s dalšími zapojenými školami odprezentovali svou celoroční aktivitu...

celý článek26.06.2022 / Vyslanci EP

Obhajoba ročníkové práce

Na Gyholi se poprvé v kvartě obhajovaly ročníkové práce! Ve čtvrtek 9. června se završil celoroční projekt kvartánů Gymnázia Dr. Emila Holuba. Poprvé si vyzkoušeli napsat a závěrem i obhájit odbornou práci na nějaké téma, které je zajímalo (mnozí i sepisovali experimenty), a snažili se tak stát malými vědci. Přičemž půl roku měli čas na hledání a výběr tématu, další půlrok pak zkoumali, vytvářeli, sledovali a v hodinách češtiny pak získávali dovednosti v psaní odborného textu (učili se psát citace, používat různé zdroje, pracovat s obrázky apod.). Po odevzdání sepsané práce žáci měli své práce ještě před svou třídou a komisí obhájit.

celý článek23.06.2022 / Mgr. Marie Filipová / foto: 8

Vltava 2022

Tak „voda" je za námi a rozhodně si ty krásné dny zaslouží letmo připomenout: Jednoho dne se 42 sportovně laděných a odvážných studentů 2. ročníků vyššího gymnázia vydalo na 300 km dlouhou cestu pod hráz Lipna a z ní tekoucí proudy řeky Vltavy, aby zažili spoustu společných chvil, prožili mnoho životních zážitků, aby se naučili mnohé z vodáckého sportu, života kolem něj a v přírodě, neboť je čekal tradiční vodácko-turistický kurz.

celý článek23.06.2022 / Mgr. Václav Vohralík

Poletíme do vesmíru

Nebo se alespoň podíváme k jeho pomyslnému okraji. Naše škola se již před nějakou dobou zapojila do projektu Dotkni se Vesmíru, který našim žákům umožní sestrojit si vlastní sondu, kterou společně s balónem vypustíme do zhruba 35–40 km. Náš tzv. stratosférický balón se jmenuje Holub9 a náš team GyholiX již na něm pár měsíců usilovně pracuje.

celý článek23.06.2022 / Eva Hlaváčková 5.C

Exkurze do Východočeského divadla v Pardubicích

Dne 14. 6. se naše třída 5. C vydala do Pardubic na divadelní představení Východočeského divadla. Hlavním programem výletu bylo zhlédnutí divadelního muzikálu Pekařova žena z pera amerického skladatele Stephena Schwartze – tvůrce dalších slavných muzikálů, jako například Wicked či Princ Egyptský. Představení vyprávělo o malém městečku na francouzském venkově, které po smrti pekaře nutně potřebovalo nového.

celý článek22.06.2022 / Monika Lacinová a Marek Sadílek 5. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima