"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Školní výlet 3. A

Ve dnech 15. až 17. června jsme vyrazili se třídou 3. A, naší třídní učitelkou paní Evou Pýchovou a slečnou Šarlotou Uhrinovou na výlet do Žamberka. První den jsme vyjeli brzy ráno, po příjezdu do kempu se ubytovali v chatkách a porozhlédli se po kempu. Při slunném odpoledni někteří z nás vyrazili na venkovní koupaliště, jiní na oběd nebo si jen užívali v kempu. K večeru jsme si udělali krátkou procházku po Žamberku a užili si krásný výhled z Tyršovy rozhledny, která je známá také jako rozhledna Rozálka.

celý článek22.06.2022 / Helena Kloboučníková, Michaela Měkotová 3. A

Naši studenti získali ocenění Pardubického kraje

Letošní ceny Mladý talent Pardubického kraje 2022 získali opět studenti našeho gymnázia. Prvním oceněným je Benedikt Mrázek ze 7. C za úspěchy v četných soutěžích v humanitních oborech, z nichž je asi nevětším úspěchem druhé místo v celostátním kole SOČ. Ben je rovněž členem Karate Lions Pardubice z.s. a letošní sezóna se mu skutečně vydařila. K jeho posledním úspěchům patří například druhé místo na mistrovství Evropy v kumite Ippon shobu v kategorii junioři, které se uskutečnilo v Bulharsku.

celý článek17.06.2022 / Aleš Kotyk

Eurorebus 2021/2022

Letošního 27. ročníku vědomostní soutěže se dobrovolně zúčastnili někteří žáci ze tříd 1. C, 2. C, 3. C, 5. C a několik jednotlivců z 3. A a 7. C. Od září do března proběhlo celkem 23 elektronických kol, ve kterých žáci sbírali body nejen za sebe, svou třídu, ale i za celou školu. Po této kvalifikační fázi jsou nejúspěšnější třídy ve své kategorii pozvány do celostátního finále. Z naší školy se podařilo postoupit třídě 1.C, kterou odjela reprezentovat trojice děvčat Adéla Krejčíková, Anna Skořepová a Lada Švárová. Finále se konalo v pondělí 13. června ve Vencovského aule Vysoké školy ekonomické v Praze. Naše děvčata soutěžila ve své nejmladší kategorii poprvé a zatím spíše sbírala zkušenosti. Zlatý pohár pro nejúspěšnější školu za nasbíraných 1 487 500 bodů obdrželo Gymnázium Ch. Dopplera v Praze. Tady máme ještě velké rezervy! A jak si vedly naše zapojené třídy v kvalifikační fázi a kteří žáci přispěli největším počtem bodů?

celý článek15.06.2022 / Mgr. Veronika Rožková

Změna jídelníčku

Z provozních důvodů došlo ke změně jídelníčku ve dnech úterý 7. 6., čtvrtek 9. 6. a pondělí 13. 6.

celý článek06.06.2022 / Pavlína Morávková

1. místo pro Ivana Hlávku

Úřad vlády České republiky v březnu letošního roku vyhlásil literární soutěž pro žáky základních a středních škol o nejlepší esej na téma Evropská unie v době moderní. Soutěže se zúčastnili tři studenti naší školy – Eva Suchanová z 3. A, Eva Hlaváčková a Ivan Hlávka (oba 5. C). Vítězem celostátní soutěže pro střední školy se stal Ivan Hlávka.

celý článek01.06.2022 / Mgr. Eva Pýchová

9. ročník Malého Španělska

Ve dnech 25.-29.5.2022 proběhl pětidenní kurz ve španělském jazyce ve Zdobnici v Orlických horách. Soustředění je postaveno na užití jazyka v praxi nad rámec standardní výuky v hodinách.

celý článek30.05.2022 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Mezinárodní program ve 3. čtvrtletí

V dnešní neklidné době stále pokračuje mezinárodní program AFS, v jehož rámci se účastní výuky na našem gymnáziu studentka Lucia Garcia ze Španělska, která bydlí u rodiny Vašíčkových. Do třetího čtvrtletí vstoupila s velkou pochvalou. Vede si velmi dobře především v angličtině, a s obdivem můžeme říci, že dotahuje své znalosti češtiny. Zkoušku z češtiny si sice udělala jen nanečisto, ale byla úspěšná.

celý článek26.05.2022 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Exkurze do Českého hudebního muzea

Dne 20. května 2022 se primáni v rámci předmětu Hudební výchova vypravili s pedagožkami na exkurzi do Prahy. Hlavním cílem bylo navštívit České muzeum hudby, které stojí za návštěvu i pro rodiče s dětmi nejen kvůli obrovské a evropsky unikátní sbírce nejrůznějších hudebních nástrojů, ale také proto, že budova tohoto muzea je historicky velmi cenná a její interiér byl využit také ke konání různých pořadů (Fokus V. Moravce) či se stal kulisou k nejednomu hudebnímu klipu.

celý článek23.05.2022 / Mgr. Marie Filipová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima