"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Přednáška o EU

Ve středu 18. května se studenti společenskovědního semináře 7. C a 3. A zúčastnili přednášky o Evropské unii. Naši školu totiž navštívila paní Mgr. Lucie Boukalová, regionální koordinátorka informačních aktivit o Evropské unii Eurocentra Pardubice, která se nám naplno věnovala obě vyučovací hodiny.

celý článek23.05.2022 / Marek Martin 7. C

Job shadowing ve Finsku v rámci programu Erasmus+

Projekt Motivovaní učitelé mají motivované žáky pokračuje! Po absolvování dvoutýdenních jazykových kurzů ve Scarborough na přelomu srpna a září následovaly dlouhé přípravy, plánování a komunikace ohledně navazujících zahraničních mobilit v námi vybrané partnerské škole Kuopion klassillinen lukio ve Finsku. Tříčlenný tým pedagogů ve složení Andrea Daňková, Marek Janů a Veronika Rožková se na týden v období 8.–14. května zapojil do job shadowingu (tzv. stínování) na finské střední škole se všeobecným zaměřením Kuopion klassillinen lukio v Kuopiu. Škola má 680 žáků ve věku 16-19 let, 38 učitelů a 15 trenérů. Zhruba třetina studentů je zapojena do sportovního vzdělávacího programu. Cílem našeho projektu je zaměřit se na rozvoj jazykové, matematické, přírodovědné a digitální gramotnosti žáků, výukové metody jako např. kolaborativní učení, projektová výuka, metoda převrácené třídy, využití digitálních technologií ve výuce, rozvoj soft-skills žáků, dále na způsoby hodnocení žáků, poskytování zpětné vazby učitelům a žákům, budování pozitivního klimatu školy a spolupráci školy a rodičů.

celý článek18.05.2022 / Mgr. Veronika Rožková

Český den proti rakovině

Ve středu 11. 5. 2022 se studenti ze tříd 5. C, 2. A a 6. C zapojili do charitativní sbírky Český den proti rakovině, která je mimochodem nejstarší sbírkou v České republice. Sdružení Liga proti rakovině ji každoročně pořádá již od roku 1996.

celý článek18.05.2022 / Mgr. Aneta Rambousková

Benefiční koncert na Gyholi se podařil!

Ve čtvrtek 5. května 2022 proběhl na prknech jeviště auly Gymnázia Dr. Emila Holuba slíbený benefiční koncert, v jehož programu byly především písně slavné švédské kapely ABBA. Akce byla zorganizována pedagogy gymnázia, ale hlavními účastníky byli studenti, kteří během jednotlivých vystoupení ukázali pěvecký talent jak ve sborových vystoupeních, tak sólových.

celý článek18.05.2022 / Mgr. Marie Filipová

Zažijte budoucnost!

To se podařilo žákům 1., 2. a 3. A, když spojili svoji budoucnost s moderními technologiemi, se kterými se setkali v jedné z největších automobilek ŠKODA AUTO. Jednalo se o speciální edukativní akci v pojízdné laboratoři EDU.LAB, kde si žáci mohli vyzkoušet virtuální realitu, robotiku, termovizi, 3D tisk nebo umělou inteligenci a zjistit více o možném studiu těchto oborů a své následné specializaci. Také si mohli vyzkoušet, jak se sedí a jaké funkce má elektromobil značky ENYAQ. Na závěr proběhla soutěž ve výměně kol, které se zúčastnily i dívky a vedly si velmi dobře.

celý článek18.05.2022 / Mgr. Miloslava Koláčková

Den Evropy - 9. 5.

V pondělí 9. 5. v rámci Dne Evropy u nás na gymnáziu proběhl projektový den. Jeho organizace byla převážně v rukou žáků zapojených do projektu Vyslanci EP a dalších dobrovolníků z vyššího gymnázia, kteří se rozdělili do dvou pracovních skupin a připravili program zvlášť pro nižší gymnázium a zvlášť pro vyšší gymnázium.

celý článek17.05.2022 / Eva Hlaváčková a Ivan Hlávka (5. C)

Vyslanci EP vyrazili do Parlamentu ČR

Evropská unie je v dnešní době často skloňovaným pojmem. Její význam, fungování jejích základních i dalších institucí, vztah k mezinárodní politice, bezpečnosti na jejím území, současné situaci a mnohem více jsme se dozvěděli na semináři od informační kanceláře Parlamentu ČR, kam jsme dostali možnost se podívat díky projektu Vyslanci EP dne 27. 4. 2022.

celý článek17.05.2022 / Terka Feltlová, Evča Hlaváčková a Patrik Nešetřil

Jak se vlastně volí?

Ve čtvrtek 5. 5. se nám, jakožto mnohým budoucím prvovoličům, dostalo možnosti prakticky poznat volební systém a také nahlédnout do zákulisí voleb. Programem nás provedla paní Eva Janů, která působí jako pozorovatelka voleb v rámci Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě. Nejprve nás obeznámila s OBSE jako organizací samotnou, její působností a významem. Dále jsme se seznámili s prací volebního pozorovatele, informace nám paní Janů předala formou příběhů a vlastních zkušeností z Bosny a Hercegoviny, Běloruska a Severní Makedonie.

celý článek09.05.2022 / Adéla Cimburková 7. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima