"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Celostátní ocenění

S nástupem nového školního roku jsme zaznamenali hned dva literární úspěchy v celostátních soutěžích. Nejprve si Benedikt Mrázek odnesl Čestné uznání z prestižní soutěže o Cenu Maxe Broda za filozofické zamyšlení nad dnešní dobou a 14. října se v soutěži Cemach umístil Ivan Hlávka na pěkném 4. místě za práci o moderním Izraeli.

celý článek01.11.2021 / Mgr. Eva Pýchová

Studentský parlament i v tomto školním roce

Studentský parlament při Gymnáziu Dr. Emila Holuba jedná i v tomto školním roce. Po covidovém uzavření škol se jeho členové opět dali do práce. Na rozdíl od minulých let se změnila struktura Studentského parlamentu. Pro tento školní rok nebyl zvolen předseda, ale řízením jednotlivých jednání je vždy pověřen jeden ze zástupců v tomto studentském orgánu. Významný podíl na fungování Studentského parlamentu mají též paní učitelky Mgr. Kristýna Martincová a Mgr. Aneta Rambousková.

celý článek31.10.2021 / Ivan Hlávka (5. C)

Cesta do pravěku a za osobnostmi Pardubic

Ve středu 20. října vyrazili žáci z 5. C na dějepisnou exkurzi do Pardubic. Nejprve jsme si prošli okolí pardubického zámku a následně jsme vstoupili do Východočeského muzea, jehož expozice se skrývají v zámeckých zdech. Zde pro nás byly připraveny dva vzdělávací programy.

celý článek27.10.2021 / Mgr. Michal Nečesaný

5 jazyků na pódiu online

Po roční přestávce, kdy naše soutěž proběhla jen v rámci naší školy, Vás opět zveme k účasti na oblíbené jazykově-umělecké klání 5 jazyků na pódiu, které již po osmé pořádá naše gymnázium za podpory Pardubického kraje a města Holic pro žáky 2. stupně ZŠ a nižších ročníků víceletých gymnázií. V letošním roce dostala soutěž nový kabát: kategorie pěvecká i mluveného slova je zachována, ale umožní dětem a studentům zapojit své technické dovednosti a připravit si doprovod jako karaoke na svém mobilu. U mluveného slova zase mohou zapojit své autorské a dramatické dovednosti a připravit si zdramatizovaný rozhovor. Podrobné informace jsou v propozicích soutěže. Stejně jako v minulých letech bude výkony soutěžících posuzovat mezinárodní porota s účastí porotců z řad učitelů jiných škol obou sousedních krajů.

celý článek22.10.2021 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Workshop v Hradci Králové

Dne 15. 10. 2021 proběhl workshop ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové. Navštívili jej vybraní studenti 3. A a 7. C v rámci seminárních předmětů Politologie a mezinárodní vztahy a Literární seminář. Šlo o workshop zaměřený na informační zdroje a pravidla, která je nutno dodržovat při psaní seminárních prací.

celý článek21.10.2021 / Karolína Zikmundová (7. C)

POZVÁNKA NA PLENÁRNÍ ZASEDÁNÍ ČLENŮ SRPŠ

Dne 8. 11. 2021 v 16:30 hodin se v aule Gymnázia Dr. Emila Holuba v Holicích uskuteční plenární zasedání členů SRPŠ, které bude předcházet plánovaným třídním schůzkám.

celý článek20.10.2021 / Mgr. Helena Knížková

Exkurze do Pardubic

V pondělí 18. října 2021 podnikla třída 1. A v rámci anglického jazyka výpravu za poznáním a historií krajského města Pardubic. Naše naučná stezka napříč Pardubicemi započala u Zelené brány, kde jsme se rozdělili do skupin a obdrželi mapu Pardubic s pracovním listem a instrukcemi k daným úkolům.

celý článek19.10.2021 / Markéta Tomášková 1. A

Pobyt v Tramtáryji

MŠMT ve spolupráci s Národním pedagogickým institutem spustilo na začátku školního roku Národní plán doučování. Kromě klasického doučování bylo možno finanční příspěvek využít na adaptační a socializační aktivity pro kolektivy žáků. V naší škole proto vyjely třídy 2. C, 3. C a 4. C do rekreačního střediska Tramtáryje na Horním Jelení. Učitelé spolu se zkušenými lektory pro ně připravili pestrý program v podobě různých aktivit zaměřených především na stmelení třídního kolektivu.

celý článek18.10.2021 / Mgr. Veronika Rožková / foto: 15
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima