"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Reminiscence z exkurze do Prahy

Po covidové přestávce se letošní maturanti 4. A a 8. C zúčastnili anglickou sekcí každoročně pořádané exkurze do Prahy. Studenti si sami dělají průvodce a každý přednese svůj pečlivě připravený příspěvek přímo „v terénu“. Částečně interaktivně pojatá procházka po trase Královské cesty je velmi oceňovanou aktivitou k doplnění a ucelení poznatků o Praze a studenti ji využijí nejen v angličtině, ale prolíná se dalšími předměty a v neposlední řadě rozšiřuje jejich všeobecný rozhled.

celý článek14.10.2021 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Dny duševního zdraví v naší škole

Ačkoliv si světový den duševního zdraví připomínáme 10. října, již během měsíce září na gymnáziu proběhl Program Dny duševního zdraví napříč všemi ročníky nižšího gymnázia. Program vznikl díky spolupráci expertů se zkušeností z oblasti psychologie, dětské a školní psychologie a krizové intervence.

celý článek11.10.2021 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Humorlos? NEIN!

Němčináři tříd 3. A a 7. C měli v úterý dopoledne možnost seznámit se s prostředím Goethe centra v Pardubicích, které zorganizovalo pro zájemce o německý jazyk a německou kulturu výstavu vtipů. Žáci si výstavu prošli a s pomocí i-padů si německý humor užili částečně i interaktivně.

celý článek05.10.2021 / Mgr. Jana Doskočilová / foto: 10

Český den proti rakovině

Ve středu 29. září 2021 se studenti ze tříd 2. A a 6. C zapojili do charitativní sbírky Český den proti rakovině, která je mimochodem nejstarší sbírkou v České republice. Sdružení Liga proti rakovině ji každoročně pořádá již od roku 1996. Z důvodu epidemie COVID-19 se sbírka přesunula z tradičního květnového termínu na náhradní termín na konci září.

celý článek05.10.2021 / Mgr. Aneta Rambousková

Dějepisný projektový den

Dne 23. září 2021 jsme měli jedinečnou možnost opustit školní lavice a účastnit se projektového dne mimo školu. Takže místo historie v budově našeho gymnázia nás čekala procházka historií samotnou na Pardubickém zámku.

celý článek01.10.2021 / Veronika Knížková (7. C)

Studentské parlamentní volby 2021

Již v minulých letech se naše škola zapojila do Studentských voleb a letošní parlamentní volby byly další skvělou příležitostí k organizaci této akce i na našem gymnáziu. Organizace připadla žákům z Politologického semináře pod vedením paní učitelky Kristýny Martincové. Byla vytvořena i volební komise, která celé volby připravila a následně i zpracovala. Komise pracovala ve složení: Zuzana Matějová (3.A), Patrik Černý, Karolína Zikmundová a Veronika Knížková (7.C).

celý článek27.09.2021 / Mgr. Kristýna Martincová

Další rok se studenty AFS

Ani v letošním roce nebude naše škola bez zahraničních studentů programu AFS a to především díky ochotě rodin, které studenty ubytovávají. U Sochůrků je již od minulého roku Angelica Castro z Hondurasu, která zde strávila i celé prázdniny, kdy se velmi posunula v češtině. Tato milá a velmi aktivní studentka zůstane u nás a se studenty 8. C až do listopadu. V září k ní přibyla ještě studentka Lucia Garcia Ochoa Alonzo, která pobývá v rodině Beránkových, kteří mají rovněž již zkušenost s ubytováním AFS studentů.

celý článek22.09.2021 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Odložené představení v pražském divadle Kalich

V sobotu 25. 9. 2021 se uskuteční náhradní zájezd do Prahy spojený s hudebním představením Voda, čo ma drží nad vodou pro učitele i žáky. Původně jsme měli vyjet už v prosinci loňského roku, bohužel nás koronavirus zastavil. V sobotu 25. 9. odjíždíme od školy již tradičně v 8 hodin (se 2 zastávkami v Pardubicích). Muzikál pak začíná ve 14:30. Po představení bychom rádi uskutečnili krátké setkání s pěvkyní divadla Kalich (a také záchranářkou) Gábinou Stejskalovou, která by měla vystoupit na našem tradičním Adventním koncertě.

celý článek17.09.2021 / Mgr. Eva Pýchová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima