"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Začínají přípravné kurzy

V pondělí 24. ledna budou v 16:00 zahájeny přípravné kurzy k přijímacím zkouškám na střední školy.

celý článek24.01.2022 / Mgr. Andrea Daňková

Školní kolo Soutěže v anglickém jazyce

Ve čtvrtek 13. ledna 2022 se uskutečnilo školní kolo Soutěže v anglickém jazyce. V letošním roce přišlo poměřit své znalosti angličtiny 64 studentů napříč téměř všemi třídami gymnázia. Nejprve proběhla v každé soutěžní kategorii písemná část (poslechová cvičení a cvičení use of English). Poté nejúspěšnější řešitelé písemných částí postoupili do ústní části. V kategorii I.B zvítězil Vojtěch Zběhlík (2.C), kterého vysíláme do okresního kola.

celý článek14.01.2022 / Mgr. Kateřina Kay

Školní kolo olympiády ve španělštině

V pondělí 10. ledna 2022 se na našem gymnáziu konalo školní kolo Olympiády ve španělském jazyce, a to tradičně po nadělování Tří králů ve Španělsku. V loňském školním roce jsme se z důvodu pandemie nesetkali prezenčně, o to více jsme se na naše setkání těšili. V I. kategorii SŠ se statečně utkalo 5 studentů ze třídy 2. A a 5. C.

celý článek10.01.2022 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA V MŠ STAROHOLICKÁ

Čert, anděl a Mikuláš, legendární trojice, která navštěvuje každý rok 5. prosince rodiny s dětmi, aby ty zlobivé pokárala, a hodné naopak ocenila menším dárkem. Jelikož je ale originální trojice po zbytek roku neznámo kde ztracena, musí ji občas někdo zastoupit. A letos jsme to byli zrovna my, studenti Gymnázia Dr. Emila Holuba Holice, kdo byl požádán o interpretaci slavné trojice pro děti z Mateřské školky Staroholická v pátek 3. prosince.

celý článek18.12.2021 / Eva Hlaváčková (5. C)

5 jazyků v době covidové

1. 12. 2021 se i přes nepřízeň doby uskutečnila umělecko-jazyková soutěž 5 jazyků na pódiu. Letos byla soutěž inovována, aby mohly děti zapojit i své dovednosti v zacházení s technikou. V kategorii zpěvu měli žáci předvést zpěv s nahraným doprovodem jako karaoke a v kategorii mluveného slova si měli připravit autorský rozhovor. Se stále zhoršující se pandemickou situací se nakonec soutěž musela přenést do distanční formy, což zkomplikovalo nácvik i přípravy celé soutěže.

celý článek07.12.2021 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Adventní večer na gymnáziu zrušen

Z důvodu složité epidemiologické situace jsme byli nuceni zrušit dnes již tradiční Adventní večer, který se měl uskutečnit 16. 12. 2021. Všem účinkujícím, žákům, jejich rodičům i případným divákům z řad veřejnosti se omlouváme. Doufáme, že příští rok bude již konečně situace příznivější a program se uskuteční. Děkujeme za pochopení.

celý článek01.12.2021 / Mgr. Eva Pýchová

Angelica letí domů

Dnes jsme se po téměř roce rozloučili se spolužačkou Angelicou de Castro z Hondurasu, která se k naší třídě přidala v rámci studijního programu organizace AFS. Za poměrně krátkou dobu svého pobytu se naučila neuvěřitelně dobře česky a s třídou 8. C splynula, jako by s nimi byla od samého začátku jejich studia.

celý článek27.11.2021 / Mgr. Jana Doskočilová

Překladatelská soutěž ve čtyřech jazycích

Dne 2. a 3. listopadu 2021 se zájemci napříč ročníky vyššího gymnázia zúčastnili školního kola překladatelské soutěže ve čtyřech jazycích, a to v angličtině, němčině, španělštině a ruštině. Soutěž již pošesté organizuje Filosofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci a spočívá v překladu dvou náročných textů (1 normostrana uměleckého textu a 1 normostrana v odborném stylu) z cizího jazyka do češtiny v omezeném časovém limitu.

celý článek25.11.2021 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima