"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Školní výlety

Spoustu zábavy i poznání nám přinesly tradiční školní výlety, které jsme na rozdíl od minulého školního roku mohli absolvovat.

celý článek27.06.2021 / Mgr. Marek Janů

Finále soutěže Eurorebus

Letošní 26. ročník vědomostní soutěže Eurorebus proběhl celý on-line, přesto s významnou účastí našich žáků. Od září do března probíhala kvalifikační fáze soutěže, která zahrnovala 17 elektronických kol a 17 bonusovek, v nich žáci řešili úlohy z geografie, historie, přírodopisu a společenských věd. Do soutěže se dobrovolně zapojila většina žáků z 1. C, 2. C a 2. A a pár nadšenců z 6. C a 8. C.

celý článek21.06.2021 / Mgr. Veronika Rožková

První testování digitálních kompetencí na naší škole

Na Gymnáziu Dr. Emila Holuba v Holicích uskutečníme první testování digitálních kompetencí ECDL.

celý článek20.06.2021 / Ing. Vaňous Robert

Zahraniční studenti na gymnáziu i v době koronavirové

Přestože téměř celý letošní školní rok probíhal v holickém gymnáziu na dálku přes počítače na platformě TEAMS, výuky se účastnily i studentky mezinárodního programu AFS, které pobývaly v hostitelských rodinách. Se svými spolužáky mohly být osobně jen v září a krátce před Vánocemi, ale po celou dobu mohly komunikovat za pomocí nejrůznějších interaktivních nástrojů používaných ve výuce a také se alespoň někdy scházet po vyučování. Naštěstí s příznivější pandemickou situací se už od května setkávají se spolužáky ve škole a s příchodem příhodnějšího počasí podnikají nejrůznější výlety, volnočasové aktivity a kulturní akce s rodinou, ale i v komunitě středoškolské mládeže.

celý článek15.06.2021 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Částečné zatmění Slunce

Ve čtvrtek 10. června zakryl Měsíc ze 17 % naši nejbližší hvězdu – Slunce. Pro studenty gymnázia byly připraveny tři pozorovací metody: obligátní pozorování skrze svářečské sklo, projekční metoda dírkovou komoru a pozorování dalekohledem přes sluneční filtr. Událost bohužel z velké části zhatila nízká oblačnost, která se v nejméně vhodném čase před obě tělesa nasunula a způsobila v jistém slova smyslu zatmění totální. Mimořádný úkaz tak spatřili jen někteří studenti. Pro ty ostatní je tu alespoň fotka, kde je konec události zachycen šťastnou dírou mezi mraky.

celý článek14.06.2021 / Mgr. Jan Češík

Neprodejné Akcie z 1. A ovládly celorepublikovou soutěž!

V listopadu 2020 se nám naskytla možnost zapojení se do soutěže Rozpočti si to!, která se zabývá finanční gramotností. Tato nabídka nás nadchla, protože jsme se chtěli něco nového dozvědět o financích.

celý článek11.06.2021 / Mgr. Kristýna Martincová

Výsledky přijímacího řízení do kvinty

Výsledky přijímacího řízení byly oznámeny zveřejněním pořadí uchazečů podle dosažených výsledků pod registračním kódem na webových stránkách školy 4. června 2021 v 10:00 (viz odkaz níže).

celý článek04.06.2021 / Mgr. Andrea Daňková

Finanční gramotnost aneb Pepa z Litvínova

Když jsem se poprvé dozvěděl, že nás 18. 5. čeká dvouhodinová přednáška od děkana Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze, profesora Jakuba Fischera, na téma finanční gramotnosti, očekával jsem monotónní, suchý přednes plný cizích pojmů a těžkých slov.

celý článek24.05.2021 / Marek Vít (6. C)
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima