"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Úspěch našich studentů v SOČ

Letošní 43. ročník Středoškolské odborné činnosti (SOČ) se setkal na naší škole s velkým zájmem studentů. Letos postoupilo do krajského kola soutěže celkem sedm prací v oborech chemie, pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času, historie, filozofie, politologie a ostatní humanitní a společenskovědní obory. Své práce před odbornými porotami obhajovali: Štěpánka Hojková, Matouš Chytka, Adéla Kaplanová, Veronika Králová, Benedikt Mrázek, Sára Víšková a Veronika Žáková.

celý článek20.05.2021 / Aleš Kotyk

Nabídka studia pro žáky 9. tříd

Dne 20. 5. 2021 bylo vyhlášeno přijímací řízení do vyššího ročníku (tj. pátého) oboru 79-41-K/81 Gymnázium.

celý článek20.05.2021 / Mgr. Andrea Daňková

Výsledky přijímacího řízení

Výsledky přijímacího řízení byly zveřejněny 19. 5. 2021 ve 13:55.

celý článek18.05.2021 / Mgr. Andrea Daňková

Den Země

Dne 22. 4. se slaví celosvětový Den Země, naše škola se již tradičně účastní dobrovolných úklidů, které jsou s tímto dnem úzce spjaty. Jak ale zorganizovat podobnou akci během distanční výuky? Věc značně problematická, především v době lockdownu a omezení počtu zúčastněných osob, ale rozhodně ne nemožná…

celý článek17.05.2021 / Mgr. Veronika Rožková / foto: 26

Novinky ze společenskovědní sekce

Uplynulé měsíce a týdny sice pokračovala epidemiologická opatření a školy zůstávaly na online výuce z domova, přesto se mnoho našich žáků opět zapojilo do nejrůznějších soutěží a projektů, s nimiž bych Vás chtěla seznámit. Už minule jsem psala o Benediktovi Mrázkovi z 6. C třídy, který v celostátní soutěži Komenský a my vyhrál Cenu Pardubického kraje za svou originální práci na pomezí filozofie a náboženství s názvem Co pro mě znamená svoboda aneb v jakém světě bych chtěl žít.

celý článek17.05.2021 / Mgr. Eva Pýchová

Přijímací řízení - náhradní termíny

Uchazeč, který měl konat oba termíny jednotné přijímací zkoušky na jedné škole a jeden z termínů nekonal, může konat tuto zkoušku v náhradním termínu...

celý článek10.05.2021 / Mgr. Andrea Daňková

1. místo v krajském kole SOČ pro Bena Mrázka

Ve dnech 28. a 29. 4. 2021 proběhlo krajské kolo SOČ pro Pardubický kraj. Velmi nás těší, že i naše škola měla poměrně početné zastoupení a že se naši studenti „neztratili." Ve společenskovědní oblasti v oboru Filozofie získal 1. místo a postup do celostátního kola za práci Filozofie Inklingů podle Matthewa Domingueze student třídy 6. C Benedikt Mrázek.

celý článek03.05.2021 / Mgr. Eva Pýchová

Bücherwurm 2021

Do tradiční soutěže v předčítání německých textů se již po několikáté zapojili i žáci GYHOLI. Tentokrát proběhla soutěž distanční formou, což jí ale na atraktivitě vůbec neubralo. Naopak! Počtem účastníků a zejména diváků ve virtuálním „hledišti" tento ročník soutěže překonal rekord. Celkově se zapojilo 37 žáků z 11 škol. Své výstupy předvedli jednotlivci i týmy a porota neměla vůbec lehký úkol vybrat vítěze.

celý článek23.04.2021 / Mgr. Jana Doskočilová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima