"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Nová AFS studentka na naší škole

I přes covidový lockdown program AFS stále pokračuje. V březnu přivítala rodina Sochůrkových a poté i naše škola studentku Angelicu Castro ze středoamerického státu Honduras, přímo z hlavního města Tegucigalpa. Pro Angelicu byla Česká republika první volba, ale kvůli pandemické situaci si musela počkat na vyřízení všech náležitostí až do druhého pololetí.

celý článek21.04.2021 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Cena Pardubického kraje

V letošním roce se konal již 19. ročník celostátní literárně historické a výtvarné soutěže Komenský a my, jejímž vyhlašovatelem je MŠMT. Zorganizovala jej opět Základní škola J. A. Komenského v Brandýse nad Orlicí. 28. 3. jsme si připomněli již 429. výročí narození slavného Učitele národů a jeho stále aktuální odkaz. A naši studenti byli opět u toho! Slavnostní program se z důvodů současné pandemické situace uskutečnil online.

celý článek21.04.2021 / Mgr. Eva Pýchová

Generační rozdíly online

Dne 7. dubna 2021 měly třídy 7. C a 3. A v rámci semináře psychologie online přednášku o demografii a generačních rozdílech. Vedla ji RNDr. Markéta Pechholdová, Ph.D., což je odborná asistentka katedry demografie na Vysoké škole ekonomické v Praze. Vysvětlila nám pojem demografie, jeho význam a užití v praxi. Zabývala se rodinou jako tématem v demografii a rozebírala, jaké jsou formy soužití, proč spolu žije více generací pohromadě nebo kolik lidí žije v nesezdaných soužitích.

celý článek21.04.2021 / Dorota Študentová, 7. C

2. a 3. místo v soutěži Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje

Studentky našeho gymnázia zaznamenaly velký úspěch v největší výtvarné soutěži v České republice Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje! V kategorii středoškoláků se na krásném 2. místě umístila Helena Kloboučníková ze 2. A. Třetí místo ve stejné kategorii obsadila Justina Fibichová také ze 2. A. Obě dívky zaslouženě obdržely krásné ceny.

celý článek13.04.2021 / Věra Zahradníková

2. místo v soutěži v německém jazyce

V pondělí 29. 3. uspořádalo Gymnázium Dašická Pardubice meziškolní kolo soutěže v německém jazyce. Úkolem soutěžících bylo prokázat své jazykové dovednosti v řízeném rozhovoru s tříčlennou porotou. Naše gymnázium reprezentovala Barbora Šafářová (3. A), která se umístila na krásném 2. místě. Srdečně blahopřejeme!

celý článek07.04.2021 / Mgr. Magdalena Fišerová

4. místo v krajském kole Zeměpisné olympiády

Během dvou uplynulých měsíců se postupně konala okresní a krajská kola Zeměpisné olympiády, s ohledem na bezpečnostní situaci probíhala stejně jako loni on-line. Přesto se tímto naši žáci nenechali odradit. Do okresního kola postoupili v každé ze čtyř kategorií tři žáci – Kateřina Konůpková, Jan Kabeláč, Matěj Šmejdíř (1. C), Eliška Moravcová, Václav Pevný, Antonín Výborný (2. C), Eva Hlaváčková, Monika Lacinová, Nikol Půlpánová (4. C), Lukáš Vtípil (1.A), Barbora Brožíková (6. C) a Filip Cimburek (4. A).

celý článek06.04.2021 / Mgr. Veronika Rožková

Evropská unie online

V rámci společenskovědního semináře jsme měli možnost zúčastnit se dvou přednášek o Evropské unii. První jsme absolvovali 9. března. Přednášejícími byli Jan Řebřina, moderátor, který má na starost hosty v Bruselu. Další osobností, která se nám představila, byla Markéta Franková, vedoucí oddělení překladatelství češtiny a evropských jazyků. Přednáška nám nastínila možnosti studia v rámci Evropské unie, například program Erasmus.

celý článek06.04.2021 / Veronika Králová, 7. C

Druhá místa v online olympiádě ve španělském jazyce

Dne 29. 3. 2021 se konalo v DDM BETA v Pardubicích Krajské kolo olympiády ve španělském jazyce, avšak zcela odlišně od let minulých, a to ve virtuálním prostředí. Vyslali jsme za každou kategorii jednoho soutěžícího po absolvovaném školním online kole, a to Báru Vinařovou ze 3. A a Adama Kačírka z 8. C.

celý článek30.03.2021 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima