"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

TAPAS ONLINE

I v této nelehké době, kdy se nemůžeme setkávat ve škole, proběhla tradiční hodina španělštiny na téma IR DE TAPAS, avšak zcela netradičně, online... Žáci 4. C se přípravy na hodinu nebáli a smažili, vařili a tvořili svá tapas. Rozšířili si tak nejen novou slovní zásobu, ale i své kulinářské umění, a to offline. A abychom se podělili o zážitek zcela výjimečné hodiny, přikládáme recept na španělskou bramborovou tortillu, která třeba bude inspirací a zpestřením rodinám na home office.

celý článek25.03.2021 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

3. místo pro Benedikta Mrázka

Benedikt Mrázek, student třídy 6. C z našeho gymnázia, obsadil 3. místo v celostátním kole Filozofické olympiády. Druhý ročník Filosofické olympiády, jejímž organizátorem byla opět Filozofická fakulta Univerzity v Hradci Králové, proběhl v obou kolech díky pandemii covid–19 online.

celý článek03.03.2021 / Mgr. Eva Pýchová

Dvakrát 3. místo

Po třetí se naše gymnázium zapojilo do Mezinárodní soutěže o nejlepší statistický plakát a po třetí jsme v národním kole dosáhli na pódiová umístění. V měsíci lednu jsme vyhodnotili nejlepší statistické plakáty školního kola v kategoriích základních a středních škol a vítěze poslali do kola národního. Vyhodnocení národního kola se konalo 19. února, kdy o vítězích rozhodla komise odborníků z VŠE a ČSÚ. Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo 171 týmů z 20 škol a tématem statistických plakátů bylo životní prostředí, biologie a udržitelný rozvoj.

celý článek01.03.2021 / Mgr. Veronika Rožková

Zeměpisné soutěže

V měsíci lednu proběhla v rámci zeměpisu školní kola dvou soutěží – Zeměpisné olympiády a Mezinárodní soutěže o nejlepší statistický plakát. On-line školního kola Zeměpisné olympiády se dobrovolně zúčastnilo 40 žáků ve čtyřech kategoriích. Tři nejúspěšnější soutěžící z každé kategorie postupují do okresního kola, které proběhne rovněž on-line během měsíce února.

celý článek09.02.2021 / Mgr. Veronika Rožková

Společenskovědní soutěže

I v této složité době mezi našimi žáky najdeme mnoho těch, kteří kromě přípravy na výuku zvládnou i „měření sil s ostatními" a zapojují se do různých soutěží. Hovořit sice budu pouze za společenskovědní předměty, ale určitě máme i aktivní studenty v technických oborech. Moje první pochvala směřuje k Zuzce Matějové ze třídy 2. A, která se v posledních měsících zúčastnila hned několika soutěží.

celý článek08.02.2021 / Mgr. Eva Pýchová

Čtenářský klub

Vážení příznivci knih a čtení, máme pro Vás zajímavou nabídku. Ve 2. pololetí se budou na naší škole 1x týdně konat setkání Čtenářského klubu, který bude zaměřen především na žáky vyššího gymnázia. Setkání budou probíhat v úterý od 15:30 do 17:00, začneme 9. 2. Dokud situace nedovolí, abychom se mohli potkat ve škole, budeme se scházet online v Teams. Náplní činnosti klubu bude nejen samotná četba knih, ale i debaty nad četbou, různé čtenářské aktivity a také rozbory literárních ukázek (nejen jako trénink k maturitě).

celý článek06.02.2021 / Mgr. Michal Nečesaný

Online školní kolo Soutěže v anglickém jazyce

Dne 28. ledna 2021 se uskutečnilo školní kolo Soutěže v anglickém jazyce, které letos kvůli epidemiologické situaci proběhlo online formou schůzek v MS Teams. V kategorii I.B zvítězila a postup do online okresního kola si zajistila Barbora Dolanová (2.C), 2. místo obsadila Martina Turnovská (1.C) a 3. příčka patří Václavu Pevnému ze 2.C. V kategorii II.B zvítězil Oliver Škorjanc (3.C), který postupuje do online okresního kola. 2. místo patří Kryštofu Dostálovi (4.C) a 3. místo obsadila Eva Hlaváčková (4.C).

celý článek31.01.2021 / Mgr. Kateřina Kay

Minisčítání 2020

Již po třetí se žáci nižšího gymnázia zapojili do projektu Minisčítání. Tento naučně-zábavný projekt pořádaný ČSÚ se koná již po páté. Hlavním cílem projektu je přiblížit žákům statistiku hravou formou. Žáci se seznámí se způsoby sběru, zpracování a využití statistických dat.

celý článek21.01.2021 / Mgr. Veronika Rožková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima