"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

5 jazyků na pódiu v době covidové

Ani v letošním roce se nepřerušila tradice soutěže 5 jazyků na pódiu, i když proběhla ve velmi omezené formě a s odkladem původně zamýšlených inovací na „lepší časy". Soutěžní klání proběhlo postupně během adventního období ve skupinách podle jazyků a zúčastnili se ho žáci nižšího gymnázia a skupin francouzštiny a ruštiny vyššího gymnázia.

celý článek17.12.2020 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Máme zlato! A hned třikrát!!!

S velkou radostí jsme v minulých dnech předali nejvyšší ocenění mezinárodního programu The Duke of Edinburgh´s Award úspěšným absolventům z řad našich (dnes již bývalých) studentů. Markéta Maťátková, Lenka Maťátková a Zdeněk Doležal dokončili - i přes nepřízeň této doby - tzv. Zlatou úroveň tohoto programu, který naše škola poskytuje pátým rokem.

celý článek14.12.2020 / Mgr. Jana Doskočilová

ECDL na naší škole

Gymnázium Dr. Emila Holuba Holice je první školou, která zvládla absolvovat celý akreditační proces (včetně odborné přípravy učitelů) v době nouzového stavu. Gymnázium tak rozšířilo komunitu cca 24 000 škol z celého světa, které dělají pro své studenty více, než musí. Studenti budou moci na půdě školy nejen získat některý z mezinárodně platných ECDL certifikátů, ale podle plánů ředitelky školy, tyto certifikáty také uplatnit u školních maturit.

celý článek16.11.2020 / Mgr. Andrea Daňková

Studenti gymnázia budou mít řidičák na počítač

Ačkoliv bylo gymnázium pro studenty od října zavřené a život školy jako by se v některých ohledech úplně zastavil, podařilo se nám právě v těchto podzimních měsících dokončit proces, na kterém jsme už více než rok pracovali. V minulém kalendářním roce padlo jednoznačné rozhodnutí – umožnit našim studentům skládat mezinárodně uznávané zkoušky ECDL (tzv. řidičák na počítač) přímo ve škole. ECDL představuje celosvětově rozšířený vzdělávací a certifikační koncept v oblasti digitálních technologií, který odráží aktuální potřeby trhu práce a běžného života jedince ve společnosti, a to zejména v oblasti přenositelných digitálních znalostí a dovedností.

celý článek16.11.2020 / Mgr. Andrea Daňková

Projektový den „pod rouškou“

V pátek 9. října jsme se při příležitosti dalšího společného projektového dne s deváťáky ze ZŠ Holubova věnovali neživé přírodě. Jako už tradičně se žáci rozdělili na čtyři skupiny, které postupně prošly během dopoledne čtyřmi různými stanovišti.

celý článek16.10.2020 / Mgr. Jitka Valášková

Ani koronavirus nás nezastaví!

Náš studentský parlament se sešel zcela netradičně, a to formou konference. Přítomni byli zástupci tříd 2. C, 3. C, 4. C, 5. C, 6. C, 7. C, 8. C a 1. A. Schůzka proběhla ve středu 14. října 2020 v 15 hodin online.

celý článek14.10.2020 / Karolina Zikmundová a Veronika Králová

Workshop o podnikání

Ve čtvrtek 24. 9. 2020 v rámci ZSV proběhl workshop pro třídu 7. C o významu kreativity v podnikání, který měl představit nejen soutěž s názvem „Soutěž a podnikej." Součástí programu bylo i malé cvičení, které trvalo cca 30 minut. Skupiny studentů vymýšlely příležitosti a nápady pro podnikání. Cvičení probíhalo takto: Studenti vymysleli 5 nejlepších a 5 nejhorších způsobů podnikání.

celý článek30.09.2020 / Jan Vlach (7.C)

Projektový den

V pátek 11. září se nám podařilo uskutečnit odložený projektový den pro ZŠ Komenského v Holicích. Čtyři vyučující našeho gymnázia ve spolupráci s kolegy ze ZŠ vybrali vhodné téma a připravili zajímavé aktivity pro žáky. Hlavním tématem byla botanika. Původně jarní termín projektového dne by býval z hlediska kvetoucích rostlin zajímavější, ale uzavření škol na jaře nám neumožnilo setkat se dříve.

celý článek21.09.2020 / Mgr. Veronika Rožková
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima